• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts un ES struktūrfondu atbalstu siltumapgādes sistēmas modernizācijai Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2005., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojumi

Par likumprojektu "Grozījumi Civillikumā"

Vēl šajā numurā

25.10.2005., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts un ES struktūrfondu atbalstu siltumapgādes sistēmas modernizācijai Latvijā

Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi un ceturtdien, 20.oktobrī, starpinstitūciju saskaņošanai nodeva Ministru kabineta noteikumu projektu, kura mērķis ir veicināt siltumapgādes sistēmas modernizāciju Latvijā, – “Noteikumi par atklātā konkursa “Siltumapgādes sistēmu modernizācija atbilstoši vides prasībām un energoefektivitātes paaugstināšana gan siltumapgādes sistēmas ražošanas un sadales pusē, gan gala patērētāja pusē” projektu pieteikumu iesniegšanas, vērtēšanas un lēmuma pieņemšanas kārtību”.
Noteikumi nosaka kārtību projektu pieteikumu iesniegšanai un vērtēšanai struktūrfondu līdzfinansējuma saņemšanai šā atklātā konkursa ietvaros, kā arī lēmuma pieņemšanas nosacījumus. Atklāto konkursu finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem un Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Kopējais atklātajā konkursā pieejamais Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums ir 7 886 345,97 miljoni latu. Konkurss tika izsludināts šā gada 20.septembrī. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 21.novembris plkst. 17. Pašvaldības, īstenojot projektus, saņem valsts budžeta dotācijas atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem budžeta un finanšu politikas jomā.
Ar noteikumu projektu ir paredzēts apstiprināt atklātā konkursa projekta pieteikuma veidlapu, iesniedzamo dokumentu sarakstu, kā arī specifiskās dokumentu noformēšanas prasības. Noteikumu projekts ietver projektu administratīvos, kvalitātes un specifiskos vērtēšanas kritērijus. Noteikumi nemaina atklātā konkursa nosacījumus.
Atklātā konkursa projekta pieteikumu var iesniegt pašvaldības vai to iestādes (kā atbildīgās par sabiedriskā pakalpojuma – siltumapgādes – efektivitātes paaugstināšanu savā administratīvajā teritorijā); komersanti, kuri sniedz sabiedriskas nozīmes pakalpojumus saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 15.1.pantu, kā arī enerģijas lietotāji sabiedriskajā sektorā energoefektivitātes projektu īstenošanai.
Ministru kabineta noteikumu projekts paredz, ka lēmumu par atteikumu projekta pieteicējs var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Līdz ar to lēmums par projekta apstiprināšanu vai noraidīšanu ir administratīvais akts, un tā pieņemšanā ir jāievēro Administratīvā procesa likuma prasības.
Savukārt atbilstoši Administratīvā procesa likumam (11. pantam) personai nelabvēlīgu administratīvo aktu var izdot tikai uz normatīvā akta pamata. Ņemot vērā, ka pašreiz trūkst atklātā konkursa normatīvā regulējuma, Ekonomikas ministrijas izstrādātais MK noteikumu projekts radīs normatīvo bāzi, kas ir nepieciešama, lai ieviestu atklāto konkursu.
Atklātā konkursa vadību nodrošina valsts aģentūra “Centrālā finanšu un līgumu aģentūra” kā otrā līmeņa starpniekinstitūcija un Ekonomikas ministrija kā pirmā līmeņa starpniekinstitūcija.
Atklātā konkursa ieviešanas nosacījumi ir saskaņoti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda vadības komiteju. Projektu administratīvie, kvalitātes un specifiskie vērtēšanas kritēriji ir saskaņoti Struktūrfondu uzraudzības komitejā.
Ekonomikas ministrija Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumu Nr.200 “Noteikumi par Eiropas Savienības struktūrfondu vadību” izpratnē ir pirmā līmeņa starpniekinstitūcija, kas nodrošina struktūrfondu finansēto aktivitāšu vadību atbilstoši attiecīgās nozares politikai. Ekonomikas ministrijas kompetencē ir struktūrfondu atklātā konkursa “Siltumapgādes sistēmu modernizācija atbilstoši vides prasībām un energoefektivitātes paaugstināšana gan siltumapgādes sistēmas ražošanas un sadales pusē, gan gala patērētāja pusē” ieviešana.
Saskaņā ar minēto Ministru kabineta noteikumu prasībām pirmā līmeņa starpniekinstitūcija izstrādā atklātā konkursa vadlīnijas, projektu administratīvos, kvalitātes un specifiskos vērtēšanas kritērijus, kā arī pieņem lēmumu par projekta apstiprināšanu vai noraidīšanu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!