• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lielāku finansējumu "Erasmus" stipendijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2005., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks pirms festivāla "Pārsteidzošā Latvija" preses konferencē Rīgā 25.oktobrī

Vēl šajā numurā

26.10.2005., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lielāku finansējumu “Erasmus” stipendijām

Eiropas Parlaments prasa, lai Eiropas Savienība līdz 2013.gadam uz pusi palielinātu Erasmus stipendiju summu. 25.oktobra plenārsesijā atbalstot Dorisas Pakas (Vācija) ziņojumu par Eiropas mūžizglītības programmu, Eiropas Parlaments ar pārliecinošu balsu vairākumu aicināja līdz 2013.gada Erasmus stipendijas palielināt no 210 eiro nākamgad līdz 300 eiro 2013.gadā. Eiropas Komisija iesaka atvēlēt attiecīgi 200 un 250 eiro.
Pašlaik Erasmus pamatstipendijas mēnesī maģistra programmas mācībām ārzemēs ir 150 eiro — šī summa nav mainījusies kopš 1993.gada. Šajā programmā jau piedalījušies vairāk nekā miljons studentu — šis skaits nākamajos septiņos gados laikā varētu pieaugt uz pusi, lēš D.Paka, kuras ziņojumu deputāti pieņēma ar 549 balsīm par, 47 pret un 23 atturoties. Lai veicinātu studēšanu ārzemēs un stimulētu skolēnu, studentu un mācībspēku apmaiņu, Eiropas Parlaments prasa ES integrētajai mūžizglītības programmai piešķirt par 757 miljoniem eiro vairāk, nekā savā priekšlikumā iesaka Eiropas Komisija. Deputātu pieprasījums atbilst Parlamenta iepriekš pieņemtajam Reimera Bēgla (Vācija) ziņojumam par ES finanšu perspektīvu nākamajiem septiņiem gadiem.
Jaunajā mūžizglītības programmā ietilpst tādas apmaiņas programmas kā Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius un Grundtvig. Deputāti tomēr iesaka samazināt līdzekļus profesionālās apmācības Leonardo da Vinci programmai, uzskatot, ka EK mērķis atbalstīt 150 000 jau 2013.gadā ir pārāk ambiciozs.
Attiecībā uz Comenius deputāti prasa palielināt dalībnieku — skolēnu un skolotāju — skaitu un izveidot jaunu apakšprogrammu Comenius-Regio, lai veicinātu pārrobežu reģionu sadarbību starp skolām. EP iesaka programmā iesaistīt ap 10 000 skolēnu un tikpat skolotāju.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!