• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piešķir naudu pretgripas vakcīnām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2005., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēlreiz par remantadīnu

Vēl šajā numurā

26.10.2005., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piešķir naudu pretgripas vakcīnām

Valdība vakar, 25.oktobrī, pieņēma lēmumu, ka no Finanšu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrai (VOAVA) tiks piešķirts viens miljons latu pretgripas vakcīnu iegādei un vakcinācijas pakalpojumu segšanai.
Par valsts budžeta līdzekļiem ir plānots vakcinēt bērnus no viena līdz septiņu gadu vecumam, pieaugušos no 65 gadu vecuma, kā arī prioritārās grupas – ārstniecības iestāžu darbiniekus, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus, Valsts robežsardzes, Sanitārās robežinspekcijas, Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts policijas darbiniekus.
Jau ziņots, ka valdība 18.oktobrī pieņēma zināšanai Veselības ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu “Par rīcību gripas pandēmijas gadījumā”, vienlaikus atļaujot VOAVA uzsākt sarunu procedūru par pretgripas vakcīnu iegādi.
Latvijā, kā katru gadu rudens/ziemas sezonā, ir paredzams gripas uzliesmojums gada pēdējos mēnešos. Lai izvairītos no masu saslimšanas ar gripu, mediķi aicina iedzīvotājus veikt dažādus profilaktiskos pasākumus, kā arī vakcinēties. Šobrīd ir labākais vakcinācijas laiks – oktobris, novembris. Gripas izraisītāja vīrusa mainīgās dabas dēļ katru gadu vakcīna ir jāizstrādā no jauna, tādēļ pret gripu jāvakcinējas katru gadu.

Fakti:

* Par valsts budžeta līdzekļiem plānots iegādāties 245 000 devu.
* Iedzīvotāju pakāpeniska vakcinācija par valsts budžeta līdzekļiem sāksies 15.novembrī un risināsies pēc noteikta grafika.

Pēc VM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!