• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Priekšlikumi cukura tirgus reformai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2005., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Soļi laikā

Vēl šajā numurā

26.10.2005., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Priekšlikumi cukura tirgus reformai

Vakar Luksemburgā 11 Eiropas Savienības dalībvalstu ministri, arī Latvijas zemkopības ministrs, parakstījuši paziņojumu ES lauksaimniecības komisārei. Tajā ir viedoklis un priekšlikumi par cukura tirgus reformu.
Reformā ietverts nosacījums būtiski samazināt cukura ražošanu, tādēļ būtu jāievēro sabalansēta ražošanas samazinājuma shēma, jo cukura ražošanas dinamika dalībvalstīs ir atšķirīga – vienā šā produkta ražošanas apjomi krītas, citās – gluži pretēji – pieaug, par paziņojumā pausto informē Zemkopības ministrija.
Ministri pauž iebildumus pret straujo cukura cenu samazinājumu, norādot, ka šim procesam jānotiek ilgākā laika periodā, nekā piedāvāts reformas projektā, kā arī cenu samazinājums būtu jākompensē ar atbalsta maksājumiem.
Paziņojumā norādīts, ka valstīs, kurās ražošana tiks ievērojami samazināta, nepieciešamas lielākas kompensācijas, lai pienācīgi atbalstītu biešu audzētājus un pārējos nozarē strādājošos.

“LV” informācija


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!