• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par PSRS nodarīto zaudējumu konstatēšanas jomām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2005., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimā pieņemto 2006.gada valsts budžeta likumu

Vēl šajā numurā

27.10.2005., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par PSRS nodarīto zaudējumu konstatēšanas jomām

21.oktobrī notika kārtējā (piektā) PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai izveidotās komisijas sēde.
Sēdes laikā pārrunāta Ministru kabinetam iesniedzamā informatīvā ziņojuma struktūra un saturiskie jautājumi, kā arī vērtēti komisijas pārstāvju iesniegtie priekšlikumi par zaudējumu konstatēšanas pozīcijām.
Plānots, ka ziņojumā valdībai būs informācija par līdzšinējo komisijas darbu un līdz šim apkopoto informāciju, piemēram, par zaudējumu konstatēšanas pozīcijām, par masu kapu vietām, par represētajiem Latvijas iedzīvotājiem, īss ieskats Lietuvas un Igaunijas praksē u.c. Informatīvajā ziņojumā varētu tikt ietverts arī komisijas redzējums par tālāko rīcību zaudējumu aprēķināšanā.
Runājot par zaudējumu konstatēšanas pozīcijām, tikšanās dalībnieki vienojās, ka tās jāiedala sīkāk jomās un apakšjomās, proti, zaudējumi cilvēkiem (piemēram, mirušie, deportētie, emigrējušie, okupācijas armijā iesauktie), zaudējumi videi, ekonomikai, kultūrai u.c.
Tikšanās dalībnieki izteicās, ka būtu lietderīgi iepazīties arī ar citu valstu starptautiski tiesisko pieredzi veicot līdzīgus darbus, kā arī par iespēju komisijas darbam piesaistīt Latvijas starptautisko tiesību ekspertus.
Sēdes laikā atkārtoti pārrunāts jautājums par Krievijas arhīvu rīcībā esošajiem Latvijas dokumentiem un to iegūšanas iespējām, kā arī uzsvērts, ka padziļināti jāizpēta arī Latvijas Iekšlietu ministrijas Informācijas centra arhīvs.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!