• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2005., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119949

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.10.2005., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 26.oktobrī, Rīgas pilī tikās ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās Ainaru Latkovski, apspriežoties par ārzemēs dzīvojošo latviešu atbalsta programmas īstenošanu, kuras pamatmērķis ir stiprināt latvisko identitāti un nodrošināt atbalstu tautiešu sabiedriskajām organizācijām un kopienām.
Ministrs sarunā informēja, ka latviešu diasporas atbalsta programma tiks īstenota nākamā gada laikā, savukārt 2006.gada septembrī Rīgā gaidāms ārvalstīs dzīvojošo latviešu organizāciju vadītāju forums. Programmas ietvaros arī tiks veikts pētījums par aptuveno ārvalstīs dzīvojošo latviešu skaitu un viņu motivāciju saišu veidošanā ar Latviju. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka šāda programma ir valstij nepieciešama, jo tā uzsver, ka Latvija, progresējot savā attīstībā, uzskata par būtisku interesēties par saviem tautiešiem ārvalstīs un par viņu latviskās saites uzturēšanu. Abas puses bija vienisprātis, ka šobrīd ārvalstīs dzīvojošo latviešu dzīvesstāsti ir ļoti atšķirīgi un motivācija uzturēties ārvalstīs arī dažāda, tomēr Latvijai ir būtiski nodrošināt atbalstu arī organizācijām, kas māca latviešu valodu un kultūru, kā arī radīt interesentiem pieejamu informāciju par kontaktiem Latvijā, kā arī par izglītības un darba iespējām.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 


 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!