• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas gāzes" pārkāpumus vērtē kā formālus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2005., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119958

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas ezerā skābekļa pietiek

Vēl šajā numurā

27.10.2005., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas gāzes” pārkāpumus vērtē kā formālus

GAZESPLITS.JPG (22747 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs

Trešdien Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes sēdē tika skatīts jautājums par akciju sabiedrības “Latvijas gāze” darbības atbilstību izsniegtajām licencēm.
Konstatēts, ka Valsts energoinspekcijas atklātās problēmas ir formālas un nerada reālus draudus gāzes apgādē. Tika nolemts aicināt Ekonomikas ministriju izvērtēt normatīvajos aktos ietvertās prasības un to pamatotību, šajā izvērtēšanā iesaistot uzņēmumu un uzraudzības iestāžu pārstāvjus.
SPRK padomes sēdē tika uzklausīta Valsts energoinspekcijas, Valsts darba inspekcijas, Ekonomikas ministrijas un uzņēmuma “Latvijas gāze” pārstāvju sniegtā informācija. No tās izriet, ka “Latvijas gāze” pieļāvusi formālus pārkāpumus, turklāt to novēršanai atvēlētais laiks bijis nepietiekams. Pieļautie pārkāpumi nerada reālus draudus patērētāju apgādei ar dabasgāzi.
Vienlaikus konstatēts, ka daļa no normatīvajos aktos iekļautajām prasībām par bīstamo iekārtu reģistrāciju un pārbaudi ir neprecīzas un tehniski grūti izpildāmas. SPRK nav saprotams, kādēļ “Latvijas gāze” iepriekš nav norādījusi atbildīgajām institūcijām uz normatīvo aktu nepilnībām. Lai uzlabotu situāciju, SPRK aicina Ekonomikas ministriju izveidot darba grupu, iesaistot tajā uzņēmumu un uzraudzības iestāžu pārstāvjus un izvērtēt spēkā esošās likumu normas.
Turklāt SPRK pauž bažas, ka Valsts energoinspekcijas funkcijas varētu daļēji pārklāties ar Valsts darba inspekcijas funkcijām. Arī šo jautājumu SPRK lūgs izvērtēt Ekonomikas ministrijai.

SPRK informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!