• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Māris Sirmais turpinās vadīt akadēmisko kori "Latvija". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2005., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nobalso par grozījumiem Satversmē

Vēl šajā numurā

27.10.2005., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Māris Sirmais turpinās vadīt akadēmisko kori “Latvija”

ONKA.JPG (11123 bytes)
Māris Sirmais arī turpmāk būs kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents

Tā kā nākamā gada valsts budžetā ir atvēlēta nauda koristu atalgojuma palielināšanai vēlamajā apmērā, diriģents Māris Sirmais turpinās vadīt akadēmisko kori “Latvija”.
To trešdien tikšanās laikā Māris Sirmais apliecināja kultūras ministrei Helēnai Demakovai, informē ministres preses sekretārs Dainis Miķelsons.
Kultūras ministrija atgādina, ka kultūras darbinieku algu palielināšanai nākamā gada budžetā papildus paredzēti vairāk nekā seši miljoni latu.
Līdz ar to M. Sirmais arī turpmāk būs kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. Kā vēsta D.Miķelsons, kultūras ministre par M.Sirmā lēmumu ir gandarīta, jo, viņasprāt, diriģents ir ļoti spēcīgs mākslinieks.
Savukārt diriģents pauda gandarījumu par kultūras ministres ierosinājumu akadēmiskajam korim “Latvija” piešķirt nacionālā akadēmiskā kora nosaukumu, kas, viņaprāt, nostiprinās kora statusu.
Tikšanās laikā pārrunāta arī gatavošanās 2008.gada Dziesmu un deju svētkiem. M.Sirmais būs arī šo svētku mākslinieciskais vadītājs. Viņš informēja par koru diriģentu 22.oktobrī pieņemto rezolūciju par Mežaparka Lielo estrādi. Pēc M.Sirmā teiktā, vairs nevar būt pat runas par to, ka Dziesmu un deju svētki notiktu pašreizējā estrādē. Jābūt jaunai estrādei, jautājums tikai, kur tā atradīsies – esošajā vietā vai, piemēram, Ķīšezera krastā, uzsvēris diriģents. Kultūras ministre pilnībā pievienojas diriģentu aicinājumam un uzskata, ka Mežaparkā ir jābūvē jauna estrāde. Viņasprāt, diriģentu aicinājums ir loģisks, neizbēgams un pamatots. Līdz 2008.gadam uzbūvēt estrādi ir pavisam reāli, un tās celtniecības izmaksas pilnībā atbilst Rīgas pilsētas kā estrādes īpašnieka budžeta iespējām, ministres viedokli pauž viņas preses sekretārs.

“LV” informācija


 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!