• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministri spriež par reģionālo sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2005., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Gypsy Kings" ar baltiešu akcentu

Vēl šajā numurā

27.10.2005., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministri spriež par reģionālo sadarbību

Vakar, 26.oktobrī, Latvijā viesojās Beļģijas ārlietu ministrs Karls de Guhts, kurš ar savu kolēģi Arti Pabriku apsprieda ne vien Latvijas un Beļģijas divpusējās sadarbības jautājumus, bet galvenokārt Eiropas Savienības (ES) aktuālās politiskās norises.

PABRIKS1.JPG (13471 bytes)
Beļģijas ārlietu ministrs Karls de Guhts un Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks preses konferencē
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Kā vakar preses konferencē informēja A.Pabriks, ministri pievērsās situācijai ES, kas izveidojusies pēc Francijas un Nīderlandes “nē” konstitūcijai, kā arī apspriedās par ES budžetu un tālāku paplašināšanos “gan Balkānu, gan austrumu virzienā”. K.de Guhts raksturoja sevi kā paplašināšanas idejas patiesu atbalstītāju un atzina, ka pēc neizdošanās pieņemt konstitūciju ES integrācijai vajadzētu vairāk “sniegties dziļumā”, īpaši starp eirozonai piederošajām valstīm. Viņš arī atzina, ka patlaban nav “gatavas alternatīvas” ES konstitucionālajam līgumam, tāpēc tajā iestrādātie priekšlikumi nav vis atmetami, bet prasa arī turpmāku uzmanību.
A.Pabriks ieteica tuvākajā laikā rīkot kopīgu Baltijas, Ziemeļvalstu un Beniluksa valstu vadītāju tikšanos. “Mums jācenšas paplašināt mūsu reģionu intereses un kompetenci,” sacīja ministrs.
Arī tiekoties ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Beļģijas ārlietu ministrs uzsvēra mazo un vidējo valstu sadarbības nepieciešamību ES integrācijas un nākotnes veidošanas sakarā. Kā informē Valsts prezidenta preses dienests, puses pauda ieinteresētību ciešākai sadarbībai starp Baltijas jūras reģiona valstīm. V.Vīķe-Freiberga un K.de Guhts apspriedās par Beļģijas prezidentūras prioritātēm Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā nākamā gada sākumā.
Beļgijas ārlietu ministrs uzsvēra vajadzību pēc tālākām ANO reformām, īpaši tādām, kas palīdzētu nostiprināt cilvēktiesību standartus pasaulē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!