• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Jāatšķir patiesība no meliem, fakti no izdomas, interpretācija no dokumentiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2000., Nr. 370/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kur pirmoreiz izlauzies mūsu augstākās izglītības avots

Vēl šajā numurā

20.10.2000., Nr. 370/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Jāatšķir patiesība no meliem, fakti no izdomas, interpretācija no dokumentiem"

— Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga

16. un 17. oktobrī Rīgā notika starptautiska konference "Holokausta izpētes problēmas Latvijā"

Šā gada 16. un 17. oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notika Latvijas Vēstures komisijas rīkotā gadskārtējā starptautiskā konference, kas šoreiz bija veltīta tēmai "Holokausta izpētes problēmas Latvijā". Konferencē, kas tapusi sadarbībā ar LU Latvijas Vēstures institūtu, LU Jūdaikas studiju centru, kā arī ar Dokumentācijas centru un muzeju "Ebreji Latvijā", piedalījās gan pašmāju vēsturnieki un citi pētnieki, gan viesi no ASV, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas.

Konferenci atklāja Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga. Viņa uzsvēra, ka pagātnes notikumu izpratne un izvērtējums stiprinās patiesa cilvēcīguma vērtības apziņu. LU rektors Ivars Lācis apliecināja universitātes gatavību iesaistīties šīs tēmas izpētē nākotnē.

Konferences dalībniekiem bija iespēja ne vien iepazīt pētnieku veikumu, klausoties referātus, bet arī piedalīties diskusijās un izdzīvot emocionālus mirkļus, gan noskatoties dokumentālo filmu "Žanis un citi" par ebreju glābēju Žani Lipki un citiem drosmīgiem cilvēkiem, kuri slēpa no nometnēm izbēgušos, gan godinot holokausta upuru piemiņu Biķernieku memoriālā. 18. oktobrī Gētes institūtā notika ar konferences tēmu cieši saistīts pasākums — Ervīna Silvanusa lugas "Korčaks un viņa bērni" lasījums un Andžeja Vajdas filmas "Korčaks" demonstrējums.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!