• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu perspektīvu 2007.-2013.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2005., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120116

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pensiju savstarpēju atzīšanu ES dalībvalstīs

Vēl šajā numurā

28.10.2005., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu iesniedzis piecus priekšlikumus sarunu atsākšanai par ES Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam.
Palielināt ekonomikas izaugsmei un jaunu darba vietu radīšanai piešķirto resursu apjomu līdz pat vienai trešdaļai no ES budžeta; jauns ar globalizāciju saistīto satricinājumu novēršanas mehānisms; vairāk dinamisma lauksaimniecībai paredzētajos tēriņos; ES izdevumu pārskatīšana, sākot ar 2009.gadu, lai modernizētu budžetu, kā arī Eiropas Savienības dalībvalstu ārpolitiskās darbības saskaņošana un tālāka demokratizācija – šos piecus jautājumus Žozē Manuels Barrozu izvirzījis sarunu atsākšanai par Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam.
Eiropas Savienības Padomes priekšsēdētājam Tonijam Blēram un Eiropas Parlamenta priekšsēdētājam Džosepam Borelam Fontelam 20.oktobrī nosūtītajā vēstulē Eiropas Komisijas priekšsēdētājs uzsvēris, ka “vienošanās par Finanšu perspektīvu ir paplašinātās Eiropas Savienības uzticamības un efektivitātes centrālais jautājums. Ja tāda netiks panākta, radīsies milzīgi zaudējumi, kas saistīti ar lēnāku konverģenci, nepietiekamu ekonomikas izaugsmi un darba vietu skaita samazināšanos. Turklāt vislielākie zaudētāji būs Eiropas Savienības nabadzīgākie reģioni”.
Ž.M.Barrozu aicina rast līdzsvarotus un politiski pieņemamus risinājumus un būt elastīgiem visos budžeta sarunu aspektos. Eiropadomē jūnijā apspriesto izdevumu līmeni Eiropas Komisija joprojām uzskata par ES vajadzībām nepietiekamu un vēlas rast izeju no sarunu strupceļa, izvirzot jaunas idejas.
Minētie pieci priekšlikumi ir izstrādāti, lai: dotu jaunus stimulus konkurētspējas paaugstināšanai, izmantojot kohēzijas politiku, jo īpaši pētniecību un jauninājumus; mazinātu satricinājumus, kas ir globalizācijas neatņemama sastāvdaļa; konsolidētu un pabeigtu pašlaik notiekošās reformas lauksaimniecībā; izstrādātu plānu, kā modernizēt budžetu; palielinātu ārpolitikas saskaņotību un tālāku demokratizāciju.
Šos priekšlikumus nav paredzēts apspriest neformālās tikšanās laikā Hemptonkortā, taču tie izvirzīti ar mērķi dot prezidentūrai un dalībvalstīm savu ieguldījumu diskusijas veicināšanai, gatavojoties decembrī paredzētajai Eiropadomes sesijai.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!