• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālajām garantijām valsts sektorā strādājošajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2005., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par A.Jonikānu

Vēl šajā numurā

28.10.2005., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālajām garantijām valsts sektorā strādājošajiem

Trešdien, 26.oktobrī, Valsts kancelejā notika darba grupas sanāksme, kas izstrādā koncepciju par valsts dienestā (civildienestā, tiesā, prokuratūrā, Valsts kontrolē, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā) nodarbināto personu sociālo garantiju sistēmu.
Koncepcijas mērķis ir izstrādāt priekšlikumus vienotai sociālo garantiju sistēmai valsts pārvaldē strādājošajiem, uzsverot līdzvērtīgu sociālo garantiju nodrošināšanu visiem valsts dienesta darbiniekiem. Koncepcijas veidošanā plānots izmantot asociētā profesora Roberta Ķīļa pētījumu “Valsts civildienestā nodarbināto motivācija un sociālo garantiju ietekme uz to”.
Darba grupas locekļi uzsvēra, ka pašlaik Latvijas valsts pārvaldes institūciju sniegtās sociālās garantijas ir atšķirīgas, tās nespēj konkurēt ar privātā sektora sniegtajām sociālajām garantijām, tādējādi nemotivējot cilvēkus ilglaicīgam un stabilam darbam valsts iestādēs. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka konkrētas sistēmas izstrāde veicinās darbinieku piesaistīšanu darbam valsts pārvaldē, nodrošinās valsts pārvaldes darba stabilitāti un prestižu.
Darba grupa pašlaik vērtē tādus sociālo garantiju veidus kā bērna piedzimšanas pabalstus, veselības apdrošināšanu un apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem, piemaksas par izdienu, pabalstus sakarā ar atbrīvošanu no amata, uzturdevas kompensācijas, kā arī izdienas pensijas. Tāpat darba grupa identificē nepilnības normatīvajos aktos, kas nosaka sociālo garantiju saņemšanas kārtību.
Plānots, ka koncepcija pēc izstrādāšanas tiks iesniegta akceptēšanai Ministru kabinetā. Koncepcija tiek izstrādāta saskaņā ar Ministru kabineta noteikto uzdevumu. Darba grupu vada Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta vadītāja vietniece Baiba Pētersone, un tajā ir pārstāvji no Valsts kancelejas, Ģenerālprokuratūras, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts civildienesta pārvaldes un ministrijām.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!