• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra vēstuli izglītības un zinātnes ministrei sakarā ar Latvijas vēstures mācīšanu skolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2005., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Valsts apbalvojumi

Vēl šajā numurā

28.10.2005., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra vēstuli izglītības un zinātnes ministrei  sakarā ar Latvijas vēstures mācīšanu skolās

Ārlietu ministrs Artis Pabriks nosūtījis vēstuli izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei, kurā lūdz pievērst lielāku uzmanību Latvijas vēstures mācīšanai skolās.
Vēstulē ministrs raksta, ka Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) valdes sēdē daudz laika tika veltīts diskusijām par Latvijas vēstures mācīšanu mūsu skolās. Minētā problēma skarta, arī ārlietu ministram tiekoties ar PBLA valdes locekļiem.
“Piekrītu PBLA valdes viedoklim, ka ir grūti lūgt mūsu tautiešiem ārzemēs un arī Ārlietu ministrijas darbiniekiem skaidrot Latvijas vēsturi, ja vēstures mācīšana nav pietiekami augstā līmenī mūsu skolās,” raksta ministrs.
Ārlietu ministrs lūdz izglītības un zinātnes ministri izvērtēt iespēju Latvijas vēsturi iekļaut kā atsevišķu priekšmetu mācību procesā, kā arī mācīt Latvijas vēsturi no noteiktām mācību grāmatām, lai veidotu jauniešu vienotu izpratni par vēstures procesiem.
“Kā zināms, vēsturi var interpretēt dažādi, taču valstij jābūt vienotai izpratnei par vēsturiskajiem procesiem un šādi tā jāpasniedz arī nākamajām paaudzēm,” uzskata ministrs.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!