• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 17. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2000., Nr. 370/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekoloģiski tīru māju un dzīvokli

Vēl šajā numurā

20.10.2000., Nr. 370/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 17. oktobra sēdē

Akceptēti noteikumi "Likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" normu piemērošanas noteikumi" .

Valdība akceptēja rīkojumu "Par 1981.gada Eiropas Padomes Konvenciju par personu aizsardzību attiecībā uz personas datu automātisko apstrādi" .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par valsts kapitāla daļas bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Valodu mācību centrs" saglabāšanu valsts īpašumā" .

Valdība akceptēja likumprojektu "Par 1907.gada 18.oktobra Konvenciju par starptautisku strīdu miermīlīgu izšķiršanu" . Pievienošanās konvencijai palielinās iespējas miermīlīgi izšķirt starptautiskus strīdus ar starptautiskas autoritatīvas arbitrāžas tiesas palīdzību, neizraisot starptautiski, politiski un ekonomiski postošus konfliktus.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Reliģisko organizāciju likumā . Grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu valstī esošo līdzsvaru un vienlīdzību attiecībā pret visām reliģiskajām konfesijām.

Akceptēts rīkojums "Par valsts muzeju izveidošanu" .

Valdība akceptēja rīkojumu "Par valsts muzeju direktoru iecelšanu" .

Valdība akceptēja "Noteikumus par profesionālo darbību ierobežojošām infekcijas slimībām" .

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)" . Grozījumu projekts paredz samazināt ievedmuitas tarifa likmi saldētām mencām, reņģēm un brētliņām. Ievedmuitas tarifs jāsamazina sakarā ar šo zivju nozvejas samazināšanos un zivju produkcijas eksporta palielināšanos.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 2. jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas" .

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem" . Grozījumi likumā nepieciešami, lai politiski represētas personas statusu varētu saņemt arī ārvalstīs dzīvojoši Latvijas pilsoņi.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā" .

Akceptēti priekšlikumi apdrošināšanas prēmijām paredzēto subsīdiju saistīšanai ar subsīdiju pretendentu veikto riska apdrošināšanu . Lai stimulētu sējumu un ilggadīgo stādījumu apdrošināšanas ieviešanas paplašināšanos un agroklimatisko faktoru radīto zaudējumu samazināšanu, augkopības nozarē paredzēts palielināt sējumu apdrošināšanas prēmiju subsidēšanu līdz 50% no 2000. gada un turpmāko gadu valsts subsīdiju līdzekļiem, ieviest ilggadīgo stādījumu apdrošināšanu ar apdrošināšanas prēmijas subsidēšanu līdz 50% no 2000. gada un turpmāko gadu valsts subsīdiju līdzekļiem un ieviest kompensācijas maksājumus par sējplatībām ar labas lauksaimniecības prakses nosacījumu ievērošanu, tai skaitā sējumu riska samazināšanu — ar 2003. gadu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par Latvijas Nacionālā nodarbinātības plāna 2000. gadam izpildes gaitu I pusgadā .

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas un Baltkrievijas dzelzceļa robežlīgumu" .

Valdība akceptēja Zemkopības ministrijas iesniegto precizēto Lauksaimniecības subsīdiju valsts programmu 2000. gadam .

Valdība apstiprināja Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālo nostāju sadaļā "Vide" .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Kuveitas Valsts valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999. gada 11. maija noteikumos Nr.173 "Noteikumi par Eiropas Savienības noteikto sankciju režīmu pret Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku" .

Pieņemta zināšanai rīcības programma akcīzes nodokļa naftas produktiem ieņēmumu nodrošināšanā .

Pieņemta zināšanai informācija par jaunā maģistrālā naftas cauruļvada projekta "Rietumu cauruļvadu sistēma" īstenošanas gaitu .

Ministru kabinets pieņēma zināšanai ziņojumu un Koncepciju par atbalstu ģimenēm ar bērniem . Labklājības ministrijai uzdots precizēt koncepcijas projektu, paredzot priekšlikumus iespējamā institucionālā modeļa vienkāršošanai (piedāvātās funkcijas, tiesības, pienākumi, finansējuma avots, kā arī pārskats par nepieciešamajiem grozījumiem tiesību aktos), un iesniegt Ministru kabinetā.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas Eksportkredīts" turpmāko darbību . Ekonomikas ministrijai uzdots: līdz 2000.gada 10.decembrim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu, kas paredz no privatizācijas procesā iegūtajiem līdzekļiem 250 000 latu novirzīt privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas Eksportkredīts" saistību segšanai un Privatizācijas aģentūrai pārņemt akciju sabiedrības "Auda" saistības un nodrošināt piešķirto līdzekļu atmaksu; līdz 2000.gada 10.decembrim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas Eksportkredīts" restrukturizāciju, paredzot nodot valsts bezpeļņas organizācijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Garantiju aģentūra" kapitāla daļas Ekonomikas ministrijai; izvērtēt privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas Eksportkredīts" darbības rezultātā uzņemtās saistības, veikt risku analīzi un iesniegt attiecīgu informāciju izskatīšanai Ministru kabinetā; noteiktā kārtībā vērsties pret atbildīgajām amatpersonām par nodarīto zaudējumu piedziņu un iesniegt attiecīgu informāciju izskatīšanai Ministru kabinetā.

Valdība izskatīja jautājumu par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" likvidāciju .

Pieņemta zināšanai informācija par sagatavošanās gaitu "Phare" 2001.gada Nacionālajai programmai .

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!