• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apbalvoti 2004.gada veiksmīgākie Latvijas uzņēmumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2005., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas nauda siltumapgādes modernizācijai

Vēl šajā numurā

28.10.2005., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apbalvoti 2004.gada veiksmīgākie Latvijas uzņēmumi

Vakar laikraksts “Dienas Bizness” sadarbībā ar SIA “Lursoft” devīto reizi sveica 2004.gada veiksmīgākos uzņēmējus, kas aizvadītajā gadā visstraujāk kāpinājuši apgrozījumu un iekļuvuši īpaši veidotajā sarakstā Top500. Īpašas balvas tika pasniegtas sešiem uzņēmumiem dažādās nomināciju kategorijās, bet divi uzņēmumi saņēma speciālbalvas.

Šos uzņēmumus simboliski var uzskatīt par Latvijas ekonomikas dzinējspēku.
Ekonomikas eksperti, kas piedalījās populārāko uzņēmumu analīzē, atzīst, ka uzņēmumu strauju izaugsmi sekmē mērķtiecīga un aktīva ārējo eksporta tirgu apgūšana. Kā labākie piemēri minami AS “Elko grupa” un AS “Preiļu siers”. Panākumu ķīla, īpaši mazumtirdzniecības sektorā, ir arī piederība starptautiskam, veiksmīgam koncernam, taču sekmīgai darbībai ar to vien ir par maz. Veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatā ir laba reputācija, stabila darbība un precīza saistību ievērošana. Tas ir svarīgi Latvijā strādājošiem uzņēmumiem gan ar nacionālo, gan ar ārvalstu kapitālu. Būtisks izaugsmes faktors ir inovācijas, jaunas tehnoloģijas un darbības metodes. Atsevišķu uzņēmumu, piemēram, AS “Grindeks” un AS “SAF Tehnika”, pieredze liecina, ka sistemātisks darbs inovāciju radīšanā un to komercializēšanā drīz vien dod jūtamus pozitīvus rezultātus.
Balvas veiksminiekiem pasniedza finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, kā arī iepriekšējā gada Top 500 uzvarētāji.
Populārākais uzņēmums lielo mazumtirdzniecības uzņēmumu grupā: SIA “Stockmann” (apgrozījums virs 10 miljoniem latu). Salīdzinot ar 2003.gadu, apgrozījums pieauga par 417% un sasniedza 20,50 miljonus latu. Par panākuma atslēgu SIA “Stockmann” universālveikala direktors Hari Sārto atzina vienotu zīmola stratēģiju visās valstīs, kurās uzņēmums darbojas. SIA “Stockmann” pamatdarbība ir vērsta divos virzienos – preču mazumtirdzniecība lielveikalā un iepirkšanās pa pastu.
Populārākais uzņēmums vidējo mazumtirdzniecības uzņēmumu grupā: SIA “Topo Centrs” (apgrozījums zem 10 miljoniem latu). Apgrozījuma pieaugums – 99%. Uzņēmuma pamatdarbība ir sadzīves tehnikas un datortehnikas mazumtirdzniecība.
Populārākais uzņēmums lielo ražošanas uzņēmumu grupā - AS “Severstaļlat” (apgrozījums virs 10 miljoniem latu). Kopējais apgrozījums pērn audzis par 278,9%, sasniedzot 126,23 miljonus latu. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aleksejs Gogunovs, skaidrojot uzņēmuma panākumu cēloņus, norāda, ka ieņēmumu straujais pieaugums ir iepriekšējos gados ieguldīto investīciju pirmie augļi.
Populārākais uzņēmums vidējo ražošanas uzņēmumu grupā – SIA “Gaujas granulas”. Uzņēmumā, kas nodarbojas ar kokskaidu granulu ražošanu, apgrozījuma pieaugums bijis 398%. SIA “Gaujas granulas” valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis atzīst, ka straujo izaugsmi nodrošināja labvēlīga situācija tirgū un ražošanas jaudu atbilstība pieprasījumam.
Ienesīgākās akcijas Rīgas Fondu biržā – AS “Grindeks”. Valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons neslēpa, ka uzņēmumam ir vērienīgi plāni, kas interesē investorus.
Top piecsimtais jeb jaunpienācējs: degvielas karšu mārketinga uzņēmums SIA “Valler”. Apgrozījuma pieaugums, salīdzinot ar 2003.gadu – 770%.
Kredītreitinga aģentūras “Coface IKG Balt” speciālbalva Latvijas kredītspējīgākajam uzņēmumam: AS “Latvijas finieris”.
SIA “Lursoft” speciālbalva: SIA “Gaujas granulas”.

Zaida Kalniņa, “LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!