• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par UIN deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2005., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par videi kaitīgo preču sarakstu

Vēl šajā numurā

01.11.2005., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par UIN deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību

Finanšu ministrija ir sagatavojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu, kas noteiks uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) taksācijas gada deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību. Noteikumu projekts tika izsludināts Valsts sekretāru 27.oktobra sanāksmē.
Pašlaik UIN taksācijas gada deklarāciju aizpildīšanas kārtību reglamentē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) metodiskie norādījumi, bet atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likumam šie norādījumi ar 2006.gada 1.janvāri vairs nebūs saistoši nodokļa maksātājiem. Arī izstrādājot likumprojektu “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””, tajā tika iekļauts precizējums, kas paredz, ka deklarācijas un pārskata aizpildīšanas kārtību apstiprina MK. Likumprojekts tika iesniegts Saeimā 2006.gada valsts budžeta likumprojektu paketē, un paredzams, ka tas stāsies spēkā 2006.gada 1.janvārī. Finanšu ministrijas izstrādātie MK noteikumi “Noteikumi par uzņēmumu ienākuma nodokļa taksācijas gada deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību” apstiprina UIN taksācijas gada deklarācijas veidlapas paraugu, kas pievienots MK noteikumu pielikumā, kā arī nosaka UIN taksācijas gada deklarācijas aizpildīšanas kārtību.
Lai nodokļu maksātājiem neradītu problēmas sastādīt UIN taksācijas gada deklarāciju par saimnieciskās darbības rezultātiem 2005.gadā, arī šiem MK noteikumiem ir jāstājas spēkā 2006.gada 1.janvārī. Tādējādi VID varētu sagatavot jaunās deklarācijas formas, kas nodokļu maksātājiem nodrošinās iespēju laikus iesniegt UIN deklarāciju par taksācijas periodu, kas sākās 2005.gadā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!