• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumu sadali. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2005., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par UIN deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību

Vēl šajā numurā

01.11.2005., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumu sadali

Valsts sekretāru 27.oktobra sanāksmē saskaņošanai ministrijās tika izsludināts Finanšu ministrijas sagatavotais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 2006.gadā.
Likumā “Par pašvaldību finanšu izlīdzināšanu” noteikts, ka MK divu nedēļu laikā pēc gadskārtējā valsts budžeta likuma izsludināšanas pieņem noteikumus par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību attiecīgajā budžeta gadā.
MK noteikumi noteiks katrai pašvaldībai aprēķināto no izlīdzināšanas fonda izmaksājamo dotāciju vai izlīdzināšanas fondā veicamās iemaksas un kārtību, kādā tiek veiktas iemaksas izlīdzināšanas fondā un izmaksāta dotācija no tā, kā arī finanšu nepieciešamību katrā pašvaldībā, pamatojoties uz iedzīvotāju skaitu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) un nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) prognozi.
MK noteikumus papildina pielikumi:
• Pašvaldību iemaksas pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā;
• Dotācijas pašvaldībām no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda;
• Pašvaldību vērtēto ieņēmumu (IIN un NĪN) prognoze ;
• Pašvaldības teritorijā dzīvojošo iedzīvotāju skaits un struktūra un pašvaldības aprēķinātā finanšu nepieciešamība.
Pēc pašvaldību finanšu izlīdzināšanas aprēķiniem, 2006.gadā izlīdzināšanas fonda ieņēmumi ir 56 045 320 lati, kurus veido dotācija no valsts budžeta – 7 152 897 lati – un pašvaldību iemaksas – 48 892 423 lati.
Pašvaldības iemaksas izlīdzināšanas fondā veic ar Valsts kases starpniecību no prognozētās iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļas, bet tās pašvaldības, ar kurām Finanšu ministrija ir noslēgusi līgumu par IIN īpašu maksāšanas un uzskaites kārtību, iemaksas fondā veic patstāvīgi (bez Valsts kases starpniecības).
Noteikumi arī paredz, ka gadījumā, ja pašvaldības administratīvi teritoriālās reformas gaitā apvienojas, pašvaldību finanšu izlīdzināšanas aprēķinu veic katrai jaunizveidotās pašvaldības sastāvā esošajai bijušās pašvaldības teritorijai un kopējā dotācija no izlīdzināšanas fonda vai iemaksa šajā fondā tiek aprēķināta kā atsevišķo dotāciju un iemaksu summa.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!