• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veidos izpratni par vērtspapīru tirgu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2005., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Bīstamie dzīves slazdi", 28.10.

Vēl šajā numurā

01.11.2005., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veidos izpratni par vērtspapīru tirgu

Veicināt studentu interesi par Latvijas vērtspapīru tirgus attīstību un iespējām, ko tas piedāvā Latvijas uzņēmumiem, kā arī veidot izpratni par vērtspapīru tirgus nozīmi valsts ekonomikā – ar šādu mērķi Rīgas Fondu birža kopīgi ar vadošajām Latvijas augstskolām izsludinājusi bakalaura darbu konkursu studentiem par tēmu “Aktualitātes Latvijas vērtspapīru tirgū”.
Tiem, kas vēlas piedalīties konkursā, jāuzraksta bakalaura darbs ekonomikā, izvērtējot kādu aktuālu problēmu Latvijas vērtspapīru tirgū. Konkursā var piedalīties gan individuāli, gan grupās ar 2004./2005. vai 2005./2006.mācību gadā aizstāvētiem bakalaura darbiem latviešu vai angļu valodā. Konkursa uzvarētāji saņems Rīgas Fondu biržas atzinības rakstu un naudas balvu. Pirmās vietas ieguvējam tā būs 700 latu, otrās vietas – 500 latu, bet trešās vietas ieguvējam – 300 latu. Kā informē Rīgas Fondu biržas Korporatīvo komunikāciju departamenta speciāliste Inese Purgaile, balvu fondu veido ieņēmumi no grāmatas “Vērtspapīru tirgus zinības” pārdošanas.
Konkurss ilgs līdz nākamā gada 1.jūlijam, bet rezultātus paziņos oktobrī. Vērtēšanas komisijā, ko vada Rīgas Fondu biržas prezidente, ir biržas un vadošo Latvijas augstskolu pārstāvji. Visi konkursam iesniegtie darbi tiks vērtēti 10 punktu sistēmā. Tas, kā pretendenta darbs novērtēts augstskolā, netiks ņemts vērā.
Katru konkursam iesūtīto darbu pirmajā kārtā vērtēs vismaz trīs komisijas locekļi, kuru vērtējums tiks saskaitīts, aprēķinot vidējo atzīmi. Otrajā kārtā piedalīsies tikai darbi, kuriem vidējā atzīme būs augstāka par 7 punktiem, un to vērtēšanā iesaistīsies visi komisijas locekļi.
“Rīgas Fondu birža ir sociāli atbildīgs uzņēmums,” iemeslus, kādēļ nolemts izsludināt konkursu, skaidro biržas valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne. “Esam pārliecināti, ka izglītota jaunā paaudze – nākamie uzņēmēji un uzņēmumu vadītāji – ir Latvijas tautsaimniecības attīstības panākumu atslēga. Tādēļ vairāku gadu garumā īstenojam sabiedrības izglītības programmu. Domājam, ka izsludinātais konkurss būs pamudinājums studentiem vairāk interesēties par norisēm Latvijas vērtspapīru tirgū.”
Plašāku informāciju par konkursa norisi interesenti var atrast Rīgas Fondu biržas mājaslapā internetā www.omxgroup.com/riga.

Gita Kronberga, “LV”

gita.kronberga@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!