• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas Republikas parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2005., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120388

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005. gada 1. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

02.11.2005., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas Republikas parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā:

Pie Latvijas Republikas Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 1.novembrī, Rīgas pilī tikās ar Igaunijas parlamenta spīkeri Eni Ergmā, uzsverot Baltijas valstu iespējas ES kaimiņattiecību iniciatīvas ietvarā. Abas puses vienprātīgi atzina, ka Baltijas valstu reformu un demokratizācijas pieredze ir tas atbalsts, ko Latvija, Igaunija, Lietuva arī turpmāk var sniegt valstīm, kas tiecas uz tālāku demokrātisku izaugsmi, tajā skaitā Dienvidkaukāza reģionā.
Runājot par Baltijas asamblejas darbību, E.Ergmā uzsvēra, ka Baltijas asamblejas darbā jāpanāk lielāka rezultativitāte, bet jāsamazina birokrātija. Piekrītot šai domai, V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka tas palīdzētu “Baltijas balsīm tikt spēcīgāk sadzirdētām jautājumos, kur tas mūsu reģionam ir izšķiroši svarīgi”. Tika pārrunāta nepieciešamība turpināt vērst dalībvalstu centienus uz vienotas ES ārpolitikas veidošanu.
Apspriežoties par divpusējām Latvijas un Igaunijas attiecībām, akcentēta sazarotā abu valstu sadarbība, ko apliecina arī dažādu līmeņu vizīšu apmaiņa. Prezidente sacīja, ka sagaida aktīvu dialogu par Eiropas nākotnes un Baltijas reģiona enerģētikas jautājumiem starp triju Baltijas valstu prezidentiem 3.novembrī Tallinā, savukārt Igaunijas prezidentu Arnoldu Rītelu uzņems valstsvizītē Latvijā decembra sākumā. V.Vīķe-Freiberga un E.Ergmā vienojās, ka tuvākajā laikā ir izdodama latviešu-igauņu valodas vārdnīca.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!