• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzlabos nedziedināmi slimo bērnu aprūpi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2005., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vai drīkst liegt pabalstu?

Vēl šajā numurā

02.11.2005., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzlabos nedziedināmi slimo bērnu aprūpi

Latvijā taps pirmā mobilā profesionāļu komanda, kas rūpēsies par nedziedināmi slimiem bērniem.

Bērnu paliatīvās aprūpes pirmo mobilo komandu izveidos Līvānu slimnīcā. Tajā būs medicīnas darbinieki, psihologs, sociālais darbinieks un kapelāns.
Līdz šim bērnu paliatīvās mājas aprūpes pakalpojums bija pieejams tikai Rīgā un Rīgas rajonā. Turpmāk speciālistu pakalpojumi būs pieejami visiem Latgales reģiona pacientiem. Nedziedināmi slimais bērns un viņa vecāki aprūpi varēs saņemt gan mājās, gan arī Līvānu slimnīcā.
Jau gadu Līvānu slimnīcā darbojas pieaugušo pacientu paliatīvās aprūpes nodaļa. Kā skaidro Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītājas vietniece Aina Briede, bērnu paliatīvā aprūpe ir specifiska, jo jāstrādā nevis tikai ar mazo pacientu, bet arī ar visu viņa ģimeni. “Bieži ir gadījies, ka slims bērns, piemēram, Daugavpils rajonā nevar saņemt nepieciešamo aprūpi ģeogrāfiskā attāluma dēļ,” atzīst speciāliste. Iecerēts, ka topošās mobilās komandas palīdzēs ģimenēm visā Latgalē.
Ceturtdien, 3.novembrī, Līvānu novada domē notiks seminārs, kurā spriedīs par paliatīvās aprūpes mobilās komandas izveidi, kā arī par bērnu paliatīvās aprūpes sistēmas attīstīšanu Latvijā kopumā.
Paliatīvās aprūpes mobilās komandas izveidos Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL Latvijā projekta “Psihosociāla, medicīniska un garīga atbalsta sistēmas neizārstējami slimam bērnam un viņa ģimenei pirms un pēc bērna nāves, lai palīdzētu līdzsvarot ģimenes un darba dzīvi, reintegrējoties sabiedrībā un darba tirgū” ietvaros.
Projekta īstenotāji – Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība – vēlas izveidot bērnu paliatīvās aprūpes sistēmu visos Latvijas reģionos, lai pakalpojums kļūtu pieejams visām ģimenēm, kurām tas nepieciešams. Īstenojot projektu, plānots sagatavot dokumentu paketi. Ar tās palīdzību tiks ieviesta paliatīvās aprūpes pakalpojuma sistēma valstī. Līdztekus metodiskajam darbam apmācīs mobilās komandas, kuras tālāk attīstīs un nodrošinās šo pakalpojumu reģionos

Uzziņai:

* Bērnu paliatīvās aprūpes profesionāļi sniedz atbalstu nedziedināmi slimiem bērniem un viņu ģimenēm.
* Ģimenei, atrodoties ilgstoši paaugstinātā emocionālā spriedzē, ko izraisa neizārstējami slimā bērna nepārtraukta aprūpe, nepieciešams psihosociāls un garīgs atbalsts.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!