• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Putins liek Sergejevam izvairīties". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2000., Nr. 370/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Rīga gatavojas milzu svētkiem"

Vēl šajā numurā

20.10.2000., Nr. 370/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Putins liek Sergejevam izvairīties"

"Sūddeutsche Zeitung"

— 2000.10.09.

Krievijas taktika atkal ir bijusi neveiksmīga. Maskava pārāk vēlu atbrīvojās no Miloševiča.

Krievijas ārlietu ministra Igora Ivanova zibensvizītei Belgradā vajadzēja Rietumiem signalizēt, ka Maskava sevi Balkānos arī turpmāk redz lielvaras lomā. Tātad NATO aizsardzības ministriem un viņu kolēģim Igoram Sergejevam alianses informatīvās tikšanās laikā nedēļas sākumā Birmingemā neatliekamu tēmu netrūktu. Taču Kremļa šefs Vladimirs Putins par svarīgāku uzskatīja likt savam aizsardzības ministram no piedalīšanās sanāksmē izvairīties. Šo atteikumu Rietumos vērtē kā nedrošību.

Un tā aliansei, kas līdz šim demonstratīvi atturējās no oficiāliem paziņojumiem par brīvības revolūciju Belgradā, pirms tam neapspriežoties ar Krieviju, nācās spriest bez tās, kā stāvokli Balkānos saglabāt stabilu. Krievijai, jūtot atvieglojumu par despota gāšanu un atzīstot varas pāreju opozīcijas rokās, tomēr ir nenoteikta sajūta, ka jāturpina būt ļoti modriem. Alianse par jaunā vīra nodomiem Belgradā neko vairāk bez tā, ka Vojislavs Koštuņica arī ir nacionālists, nezina. Taču ir zināms, ka albāņu nacionālisti daudz labprātāk kā savu serbu pretinieku redzētu starptautiski meklēto kara noziedznieku.

Ko viņi darīs, lai dienas kārtībā saglabātu savu prasību pēc neatkarības? Tāpat nav skaidrs arī tas, vai Melnkalne apmierināsies ar plašu autonomiju. NATO loma prasa piesardzīgāku distancēšanos nekā Eiropas Savienības loma.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!