• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pa Igaunijas parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2005., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas novērotājiem Azerbaidžānas parlamenta vēlēšanās

Vēl šajā numurā

04.11.2005., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pa Igaunijas parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā

Ceturtdien, 3.novembrī, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētaju Eni Ergmā, lai pārrunātu starpvalstu sadarbību.
Artis Pabriks uzsvēra Latvijas un Igaunijas regulāra divpusējā politiskā dialoga nozīmi, kā arī Baltijas valstu sadarbības nepieciešamību Eiropas Savienības (ES) ietvaros, lai efektīvāk aizstāvētu kopīgās intereses un piedalītos politiski svarīgu lēmumu pieņemšanā. Artis Pabriks un Ene Ergmā atzina vienotas ES politikas nozīmi, kā arī nepieciešamību pēc iespējas drīzāk panākt vienošanos par ES nākotnei svarīgiem jautājumiem, tostarp finanšu perspektīvu.
Latvijas ārlietu ministrs un Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja pauda vienotu nostāju, ka īpaši svarīga ir Baltijas valstu sadarbība un vienota pozīcija enerģētikas jautājumos.
Gan Latvija, gan Igaunija ir ieinteresētas ES kaimiņpolitikas attīstīšanā, kā prioritāti izvirzot sadarbību ar Ukrainu, Moldovu un Gruziju. Artis Pabriks uzsvēra, ka Baltijas valstīm ir pozitīva pieredze reformu veikšanā, kas jānodod tālāk citām valstīm.
Sarunas laikā abas puses bija vienisprātis, ka tuvākajā nākotnē vēlams attīstīt ciešāku pārrobežu un reģionālo sadarbību.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks pauda gatavību savas kompetences ietvaros iesaistīties igauņu–latviešu vārdnīcas projekta tālākā virzībā, lai grāmata tiktu sagatavota publicēšanai.
Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja akcentēja, ka ir jāuzlabo sadarbība Baltijas asamblejas ietvaros, veicinot tās aktīvu iesaisti aktuālo trīspusējo jautājumu risināšanā.
Pārrunātas arī abu valstu attiecības ar Krieviju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!