• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projektu kvalitatīvu vadīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2000., Nr. 373/374 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas pilsētas 1.slimnīcas paziņojumu

Vēl šajā numurā

24.10.2000., Nr. 373/374

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par projektu kvalitatīvu vadīšanu

Vakar, 19. oktobrī, preses konferencē Latvijas Nacionālās projektu vadīšanas asociācijas (LNPVA) vadība informēja par trešo starptautisko forumu "Projektu vadīšana — stratēģija un attīstība", kurš notiks 4. novembrī. Forumu rīko LNPVA sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU).

LNPVA valdes priekšsēdētāja un Starptautiskās projektu vadīšanas asociācijas (SPVA) padomes locekle Žaneta Ilmete teica, ka forumā lielākā uzmanība tiks pievērsta augsti kvalificētu projektu vadīšanas speciālistu izglītošanas nepieciešamībai Latvijā, starptautiska līmeņa sertificēšanas stratēģijas izveidošanai un projektu vadītāju amatu klasifikācijas sistēmas izstrādāšanai. Ž. Ilmete piebilda, ka pirms trim gadiem, kad tika izveidota LNPVA, tās mērķi bija informēt sabiedrību par projektu vadīšanas problēmām Latvijā un ārpus tās, kopā ar citu valstu speciālistiem attīstīt projektu vadīšanas metodes un tehniku, strādāt pie projektu vadīšanas izglītības standartizācijas un noteikt izglītības saturu atbilstoši starptautiskajiem standartiem, izveidot projektu vadīšanas speciālistu amatu klasifikatoru atbilstoši saņemtajai izglītībai. Asociācija izvirzījusi arī sev uzdevumus — iestāties SPVA, rīkot reģionālās konferences un starptautiskus forumus, izdot žurnālu, veikt dažādus izglītojoša rakstura pasākumus asociācijas biedriem, kā arī izveidot starptautiski atzītu daudzlīmeņu projektu vadīšanas speciālistu sertifikācijas sistēmu. No šiem uzdevumiem vēl nav izpildīts tikai pēdējais, un arī šajā sakarā tiek rīkots starptautiskais forums, kurā referātu lasīs arī starptautiskās sertifikācijas sistēmas izveidotājs Dr. E. Mocels. Paredzēts, ka par starptautisko sadarbības projektu organizācijas formām referēs prof. S. Dvorāčeks no Vācijas Projektu vadīšanas asociācijas.

LNPVA biedre un Latvijas Bankas valdes locekle Valentīna Zeile pastāstīja, ka forumā līdzās starptautiski atzītām autoritātēm projektu vadīšanā no projektu kvalitatīvas vadīšanas viedokļa tiks aplūkoti arī reāli Latvijā jau realizēti un vēl realizējami projekti, piemēram, zinātniskie projekti, LU, Pasaules bankas un ES "Phare" projekti Latvijā, Baltijas un Ziemeļvalstu projektu īstenošanas, kā arī dažādu citu valstu un Latvijas sadarbības projektos gūtā pieredze. "Birojs 2000" izvērtēs neseno veiksmīgo projektu, kas nodrošināja Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pilnvarnieku sanāksmes norisi Rīgā, bet aģentūra "Rīga 800" stāstīs par Rīgas 800. jubilejas sagatavošanu, kas arī ir ļoti vērienīgs projekts. Tāpat tiks izvērtēta projektu vadīšanas pieredze uzņēmumos un, protams, skartas interneta piedāvātās iespējas projektu īstenošanas gaitā, kā arī daudzas citas lietas, kas veicina projektu veiksmīgu vadīšanu. Līdztekus jau minētajiem lektoriem referātus lasīs as. prof. Žaneta Ilmete, prof. Baiba Rivža, LU rektors prof. Ivars Lācis, prof. J. Velesko no Baltkrievijas Valsts ekonomiskās universitātes, LR Ekonomikas ministrijas Investīciju departamenta direktore Gaļina Kaņejeva, SIA "Latvijas mobilais telefons" prezidents Juris Binde, SIA "Birojs—2000" direktore Selga Laizāne u.c.

LNPVA valodes loceklis un Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks preses konferencē informēja, ka starptautiskajā forumā tiks vērtēts arī projektu vadības metožu lietojums Latvijas Nacionālās bibliotēkas tapšanas gaitā — kā no sākotnējās izpratnes par projektu vadīšanu ir nonākts līdz šodienas izpratnei.

LU zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks savukārt izteica gandarījumu, ka tieši LU ir tā vieta, kas dod ne tikai paspārni Latvijā ļoti vajadzīgai lietai — projektu vadīšanas mācībām, bet arī reāli jau savā ikdienā lieto pareizas projektu vadīšanas metodes LU, Latvijas un starptautiskajā līmenī.

Rūta Bierande, "LV" ekonomikas redaktor

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!