• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotajām darba devēju pārskatu formām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2000., Nr. 373/374 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12075

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.10.2000., Nr. 373/374

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotajām darba devēju pārskatu formām

Finansu ministrs Gundars Bērziņš pirmdien, 23.oktobrī, tikās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas vadību, lai uzklausītu darba devēju viedokli par jaunajām vienotajām pārskatu formām, kas darba devējiem būs jāsniedz par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksu.

Darba devēju konfederācijas pārstāvji atbalstīja Finansu ministrijas, Labklājības ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta sagatavotās jaunās ziņojuma – pārskata formas, kas stāsies spēkā no nākamā gada.

Noteikumu projekts par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli paredz, ka no nākamā gada darba devēji iesniegs vienotu pārskatu gan par sociālās apdrošināšanas iemaksām, gan par iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Tādējādi darba devējiem līdzšinējo divu pārskatu vietā turpmāk ik mēnesi būs jāiesniedz tikai viens pārskats, turklāt, salīdzinot ar pašreizējo pārskatu un ziņojumu formām, šī apvienotā pārskata forma ir īsāka un satur daudz mazāk rādītāju.

Finansu ministrs ar darba devējiem pārrunāja arī jaunā komerclikuma spēkā stāšanās kārtību. G.Bērziņš uzskata, ka ir nepieļaujami noteikt tādu jaunā likuma ieviešanas kārtību, kas prasītu no uzņēmējiem lielus papildu naudas un laika tēriņus.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!