• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sakoptākajām Latvijas pilsētām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2000., Nr. 373/374 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotajām darba devēju pārskatu formām

Vēl šajā numurā

24.10.2000., Nr. 373/374

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sakoptākajām Latvijas pilsētām

Viesojoties Rīgas domē, Grieķijas Republikas prezidents Konstantins Stefanopuls nosauca Rīgu par vienu no sakoptākajām un skaistākajām Eiropas pilsētām. Par to, ka no Rīgas daudz neatpaliek arī citas Latvijas pilsētas, piektdien, 20.oktobrī, varēja pārliecināties Valmierā, kur tika apbalvoti konkursa "Sakārtotākā Latvijas pilsēta–2000" uzvarētāju pilsētu vadītāji. Konkurss notika jau otro gadu, un tā mērķis ir veicināt pilsētu sakārtotību un straujāku attīstību. Galvenā uzmanība tika pievērsta pilsētas attīstības plānošanai, infrastruktūras attīstībai, bezdarba samazināšanai, pašvaldības sadarbībai ar sabiedrību un nevalstiskajām organizācijām, pilsētas un lauku vides sabalansētai attīstībai, izglītības, kultūras, sociālo jautājumu risināšanai un citiem rādītājiem katrā pilsētā.

Pilsētas tika vērtētas četrās grupās atkarībā no to iedzīvotāju skaita: pirmajā grupā tika apsveiktas pilsētas, kurās iedzīvotāju skaits ir līdz 3000, otrajā — virs 3000 iedzīvotājiem, trešajā — ar iedzīvotāju skaitu no 10 000 līdz 40 000, bet ceturtajā — ar iedzīvotāju skaitu virs 40 tūkstošiem.

Noslēguma ceremoniju atklāja Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, uzsverot konkursa nozīmi Latvijas pilsētu attīstības veicināšanā, un balvas pasniedza vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vladimirs Makarovs.

Pirmajā grupā sakoptākās pilsētas titulu ieguva Krāslavas rajona Dagda, bet otrajā grupā par sakoptāko pilsētu atzīta Aizpute Liepājas rajonā. Pilsētu grupā ar iedzīvotāju skaitu no 10 līdz 40 tūkstošiem par laureāti kļuva Rīgas rajona Sigulda, bet no pilsētām, kuru iedzīvotāju skaits ir lielāks par 40 tūkstošiem, par sakoptāko pilsētu tika atzīta Liepāja. Žūrija, kuras sastāvā darbojās pagājušā gada konkursa uzvarētājas Valmieras mērs Māris Kučinskis, Limbažu mērs Uldis Paškevics un Ogres mērs Edvīns Bartkevičs, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis Normunds Braks un Latvijas pilsētu savienības izpilddirektors Ēriks Zunda, ar atzinības rakstiem atzīmēja arī Ainažu, Alojas, Balvu, Cesvaines, Gulbenes, Līvānu, Olaines, Staiceles, Strenču, Skrundas, Tukuma, Valkas, Ventspils sakārtoto vidi.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā par sakoptākajām pilsētām tika atzītas Kandava, Smiltene, Valmiera un Ventspils.

Kristīne Valdniece, "LV" pašvaldību lietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!