• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā vērtējam dalību ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2005., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas sportistu triumfs

Vēl šajā numurā

08.11.2005., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā vērtējam dalību ES

ESKAROGS.JPG (8557 bytes)Pozitīvi Latvijas dalību Eiropas Savienībā oktobrī vērtēja 27% iedzīvotāju (septembrī – 24,9%), bet negatīvu attieksmi pauda 27,5%, norādot atbildi “slikta lieta” (septembrī – 27,4%), liecina SKDS veiktā sabiedriskās domas aptauja.
Latvijas dalību ES par “labu lietu” biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, Rīgā un Kurzemē dzīvojošie, kā arī aptaujātie, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī pārsniedz 121 latu.
Latvijas dalību ES kā “sliktu lietu” biežāk vērtējuši nestrādājošie, citu tautību pārstāvji, Zemgalē un Latgalē dzīvojošie, respondenti, kuri vecāki par 65 gadiem, iedzīvotāji ar pamatizglītību, kā arī aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli ir robežās no 45 līdz 120 latiem.
Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, negatīvu attieksmi pret Latvijas dalību ES biežāk nekā caurmērā pauduši respondenti bez LR pilsonības – Latvijas dalību ES par “sliktu lietu” atzinuši 24,2% pilsoņu un 39,4% nepilsoņu. Savukārt pozitīvi Latvijas dalību ES vērtējuši 30,2% pilsoņu un 15,4% nepilsoņu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!