• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārtikas ražotāji Krievijas tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2005., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

08.11.2005., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārtikas ražotāji Krievijas tirgū

Latvijas pārtikas produkcijas eksporta apjoms uz Krieviju pirmajā pusgadā pieaudzis par 8 miljoniem latu, sasniedzot 22,2 miljonu latu apgrozījumu.

GRAF.JPG (55778 bytes)Spirtotie vīni, viskijs, liķieri ir visvairāk kaimiņzemē pieprasītie produkti, pieaudzis arī bezalkoholisko dzērienu, augu produktu, miltu produktu, dārzeņu, konditorejas un kartupeļu cietes eksports.
Latvijas pārtikas ražotāju interese par šo tirgu joprojām ir vērā ņemama – ik gadu uzņēmumi piedalās vienā no divām galvenajām pārtikas izstādēm – pavasarī “Prodexpo” vai gada otrajā pusē “World Food Moscow”. Tāpat ražotāji pēta jaunumus piedevu, tehnoloģiju un izejvielu piedāvājumā, piedalās starptautiskos pārtikas konkursos.
Krievijas tirgus apgūšana ir saistīta gan ar augstām izmaksām, gan citu kritēriju izpildi. Ņemot vērā uzņēmumu interesi par šo tirgu, Zemkopības ministrija, īstenojot lauksaimniecības tirgus veicināšanas programmu, sadarbībā ar biedrību “Mārketinga padome” piedāvā atbalstu ražotājiem. Aizvadītajā gadā izstādē “Prodexpo” ar Mārketinga padomes atbalstu no Latvijas piedalījās: Rīgas piena kombināts, “Spilva”, “Rīgas piensaimnieks”, “Gamma-A”, “Brīvais vilnis” un “Baltās naktis”. Atbalstu dalībai šā gada septembrī notikušajā “World Food Moscow” pieteikuši a/s “Laima”, “Brīvais vilnis” un Ventspils zivju konservu kombināts.
1.novembrī Mārketinga padomes biedru kopsapulcē apstiprināja Latvijas dalību ar vienotu pārstāvniecības stendu izstādē “Prodexpo 2006”. Uzņēmumu pieteikumus pieņems līdz 14.novembrim. Šobrīd dalību izstādē pieteikuši zivju konservu ražotāji SIA “Karavella”, SIA “Kolumbija Ltd”, garšvielu un piedevu ražotājs SIA “Latplanta” un “Rīgas piensaimnieks”.
Izstāde “Prodexpo 2006” notiks Maskavā no 13.līdz 17.februārim.
2005.gadā izstādē piedalījās 2 174 dalībnieki no 61 valsts. Izstādi apmeklēja 95 000 interesentu.

Ieva Jaunozola,

Mārketinga padomes mārketinga speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!