• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2005., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mums būs ar ko lepoties

Vēl šajā numurā

09.11.2005., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievu “Ježeņedeļnoje delovoje obozreņije”: Kamēr Krievijas prezidents Putins Nīderlandē iepazīstināja ar Ziemeļeiropas gāzes vada projektu, Baltijas valstu vadītāji pret to sāka kampaņas nākamo posmu. Tagad viņi runā par pasākuma ekoloģisko risku. Latvijas premjers Aigars Kalvītis izteicās visasāk. Pēc viņa domām, Krievijas un Vācijas vienošanās ir pretrunā ar ES enerģētikas politiku, un tāpēc Latvija to vērtējot negatīvi. “Nav nekāda ekonomiska pamatojuma tam, lai gāzes vads tiktu būvēts, apejot Latvijas, Polijas un Lietuvas teritoriju,” sacīja Kalvītis. “Baltijas valstis un Polija turpinās dažādām ES instancēm pierādīt, ka šādu nepārdomātu projektu nedrīkst realizēt,” apsolīja Kalvītis. Atbildot uz līdzīgām Polijas aktivitātēm pret Ziemeļeiropas gāzes vadu, “Gazeksport” ir pieprasījis pārskatīt no Krievijas piegādātās gāzes cenu. “Gazprom” norāda, ka ar patērētājiem Eiropā noslēgtie līgumi ļauj koriģēt gāzes cenu atkarībā no tirgus konjunktūras.

Poļu “Gazeta.pl”: ES komisāra Franko Fratīni piedāvātās ES kopējās imigrācijas stratēģijas pamatā paredzēti trīs pīlāri: robežu nostiprināšana un nevēlamo imigrantu izraidīšanas procedūras atvieglošana; migrācijas atvieglošana tām personām, kuras var būt noderīgas ES ekonomikai: nelegālās imigrācijas slāpēšana tur, kur tā rodas.

Savulaik populārā Kremļa politiku kritizējošā Krievijas televīzijas raidījuma “Itogi” vadītājs Jevgeņijs Kiseļovs poļu laikrakstam “Rzeczpospolita” skaidro: Nacionālās vienotības diena ir mēģinājums atgādināt krieviem, ka viņu vēsturiskie ienaidnieki ir rietumnieki, to vidū arī poļi.

Krievu “Izvestija.ru”: Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko aicinājis alkoholiķus turēties tālāk no vēlēšanu urnām. Lukašenko nācis klajā ar vairākiem skaļiem izteikumiem. Viņš ir pārliecināts par uzvaru vēlēšanās, sola nemainīt valdīšanas stilu un runā par valsts pašreizējo stāvokli. Bet šķiet, ka vislielāko uzmanību viņa sacītajā izraisa komentāri par alkoholismu un balsošanu.

Krievu “Vremja.ru”: Pašlaik Eiropas valstis norobežojas no Francijā notiekošajiem grautiņiem, jo neviena nezinot, kā risināt migrantu problēmu, lai gan tā esot vispārēja parādība un nav novērota tikai Francijā vien. Tā vietā notiekošais pārvērsts par politisku “batāliju lauku” un var kalpot kā priekšvēlēšanu cīņas sākums pirms 2007.gadā ieplānotajām Francijas prezidenta vēlēšanām. Rakstā apskatīti arī iespējamie tuvākās nākotnes scenāriji, kad šie procesi varētu ietekmēt visas pasaules politiku un demogrāfisko stāvokli.

Poļu “Gazeta.pl”: Tas, ka Vācijas austrumu politikā sagaidāmas pārmaiņas, ir zināms jau kopš vasaras, kad Vācijā sākās pirmsvēlēšanu kampaņa. “Nebūs nekādas vienošanās ar krieviem bez Polijas ziņas,” sacījusi Vācijas līdere Angela Merkele, viesojoties Varšavā. Viss norādot uz to, ka Merkele no šā solījuma neatkāpsies, lai arī koalīcijas valdībā ārlietu ministra portfeli ir pārņēmis Franks Valters Šteinmeijers.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!