• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vai pase vēl ir dokuments?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2005., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120940

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No vēža nav jābaidās, vēzis ir jāārstē!

Vēl šajā numurā

09.11.2005., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vai pase vēl ir dokuments?

PASE.JPG (21073 bytes)

Aptuveni 55 000 Latvijas iedzīvotāju dzīvo bez derīga personu apliecinoša dokumenta – pases. Tai skaitā Rīgā bez derīgas pases dzīvo 19 563, bet Rīgas rajonā – 3 507 personas, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) novembrī apkopotā statistika.
Par dzīvošanu bez derīga personu apliecinoša dokumenta var piemērot administratīvo sodu līdz 25 latiem. Tāpēc PMLP aicina iedzīvotājus pārliecināties, vai viņu pasēm nav beidzies derīguma termiņš
Personu apliecinošu dokumentu likums nosaka, ka jaunietim ir pienākums saņemt pasi no 15 gadu vecuma. Ja iedzīvotāja rīcībā ir derīga pase, kas izsniegta pirms 15 gadu vecuma sasniegšanas kā bērna ceļošanas dokuments, un tās derīguma termiņš nav beidzies, tā ir derīga līdz pasē norādītā derīguma termiņa beigām.
Pase jāsaņem, ja līdz 15 gadu vecumam nav bijusi izsniegta pase, iepriekšējā pase zudusi vai kļuvusi lietošanai nederīga, t.i., beidzies derīguma termiņš, mainījušās pasē iekļaujamās ziņas, tā ir mehāniski bojāta vai nav derīga ceļošanai (piemēram, mainījies personas izskats, salīdzinot ar pasē esošo fotogrāfiju).
Pasi izsniedz PMLP teritoriālajā nodaļā atbilstoši personas deklarētajai dzīvesvietai. Papildu informāciju var uzzināt PMLP mājaslapā www.pmlp.gov.lv vai pa bezmaksas informatīvo tālruni 800 PMLP jeb 800 7657.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!