• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Turpina meklēt dialogu ar ES pilsoņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2005., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Letonistika - pašu sabiedrībai un pasaulei

Vēl šajā numurā

09.11.2005., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpina meklēt dialogu ar ES pilsoņiem

Saeima ir gatava iesaistīt iedzīvotājus diskusijā par aktuāliem ES jautājumiem gadījumā, ja valdība šai ziņā nespers pietiekami sparīgus soļus.
Tā “Latvijas Vēstnesim” atzina Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns, kurš vakar atklāja konferenci “Eiropas Savienība: kā klausīties un sadzirdēt?”.
Pasākumā komunikācijas eksperti izskatīja iespējas, kā veidot dialogu starp ES iedzīvotājiem un varas institūcijām. Reaģējot uz ES pilsoņu arvien pieaugošo atsvešinātību no savienības varas struktūrām un politikas, Eiropas Komisija oktobrī apstiprināja īpašu komunikācijas plānu “Demokrātijai, dialogam un debatēm”, ko noteica par pamatu diskusijām visās ES dalībvalstīs, arī Latvijā.
Jaunais komunikācijas plāns ir arī atbilde uz Francijas un Nīderlandes pilsoņu pausto “nē” ES konstitūcijai. Patlaban EK pārstāvniecība, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs un ES Informācijas aģentūra izstrādā idejas un darbības plānus, kā veidot saikni ar Latvijas pilsoņiem. Pēc O.Kastēna teiktā, Saeimas paspārnē varētu rīkot nevalstiskā sektora debates par Eiropā sasāpējušiem jautājumiem, tostarp ES nākotni. “Politiķiem un komunikācijas veidotājiem jāsaprot, ko sabiedrība vēlas zināt un kā ar sabiedrību runāt.” Veidojot saikni ar iedzīvotājiem, jāņem vērā kultūras atšķirības dažādās valstīs. “Visās 25 valstīs vienota komunikācijas pieeja nestrādās vienoti labi.” Kā piemēru deputāts minēja paša komunikāciju plāna nosaukumu “Plāns D” jeb “Trīs D”. “Latvijā šim trīs burtu salikumam ir pavisam cita nozīme,” atzina O.Kastēns. Latvijā pēc iestāšanās ES ir sācies “pārmaiņu laiks”, mūsu valsts strauji integrējas ES, un tam ir savas pozitīvās un negatīvās puses. Vienlaikus iedzīvotāju attieksme pret dalību ES nav krasi mainījusies. Pēc O.Kastēna teiktā, politiķu sūtība ir “sadzirdēt iedzīvotājus un klausoties uztvert un saprast” viņu viedokļus Eiropas lietās. Politiķiem jāspēj uzrunāt tos jautājumus, kas iedzīvotājos izraisa bailes, piemēram, par iespējamo Turcijas dalību ES vai ES varas pārlieko birokrātiju.
Vakardienas konferencē piedalījās ES informācijas punktu, valsts pārvaldes un pilsoniskās sabiedrības, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un citi interesenti.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!