• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Valsts mērnieks". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2005., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120953

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes valdes lēmuma Nr.3 izraksts

Par apbalvošanu ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi

Vēl šajā numurā

09.11.2005., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Latvijas Valsts mērnieks”

Ministru kabinets otrdien, 8.novembrī, atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) priekšlikumu par valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas Valsts mērnieks” dibināšanu.

Sabiedrības dibināšanas mērķis ir zemes ierīcības un mērniecības funkciju īstenošana.

Saskaņā ar valdības 8.novembrī izdoto rīkojumu, pamatojoties uz līgumu starp Valsts zemes dienestu un “Latvijas Valsts mērnieku”, sabiedrība par valsts budžeta līdzekļiem veiks zemes robežu uzmērīšanu bijušajiem īpašniekiem, mantiniekiem, represētajiem un invalīdiem, kā arī veiks mērniecības darbus, lai novērstu neprecizitātes Valsts zemes dienesta līdz šim veiktajos mērniecības darbos. “Latvijas Valsts mērnieks” veiks kadastrālo uzmērīšanu, topogrāfisko uzmērīšanu un izstrādās zemes ierīcības projektus. Valsts SIA “Latvijas Valsts mērnieks” dibināšanas pamatkapitāls ir 33 500 latu no 2005.gada budžetā Valsts zemes dienesta reorganizācijas kārtējo izdevumu segšanai paredzētajiem līdzekļiem. Sabiedrības valsts kapitāla daļu turētāja būs TM.

Valdības rīkojums paredz, ka TM līdz šā gada 15.novembrim jānodrošina pieteikuma iesniegšana sabiedrības ierakstīšanai Komercreģistrā.

Kā teikts TM sagatavotajā paskaidrojuma rakstā, rīkojums par valsts SIA “Latvijas Valsts mērnieks” dibināšanu sagatavots saskaņā ar Ministru kabineta 2005.gada 18.oktobra rīkojumā “Par Valsts zemes dienesta reorganizāciju” TM dotajiem uzdevumiem.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!