• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas asamblejas balvām literatūrā, mākslā un zinātnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2005., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kultūras ministres runu Nacionālās bibliotēkas projekta prezentācijā Parīzē

Vēl šajā numurā

10.11.2005., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas asamblejas balvām literatūrā, mākslā un zinātnē

4.novembrī Saeimā notika Baltijas asamblejas balvas literatūrā, mākslā un zinātnē kopīgās žūrijas sēde.
Tajā piedalījās Igaunijas, Lietuvas un Latvijas literatūras, mākslas un zinātnes eksperti.
Žūrijas locekļi iepazinās ar kandidātiem Baltijas asamblejas balvai literatūrā, kuru piešķir pēdējo triju gadu laikā izdota igauniski, latviski vai lietuviski uzrakstīta romāna, lugas, dzejoļu, stāstu vai apcerējumu krājuma autoram. Šai nominācijai kandidēja dzejnieks un tulkotājs Haso Krulls ar dzejoļu krājumu “Metre and Demeter” (Igaunija), dzejnieks, kulturologs un tulkotājs Marceļus Martinaitis ar dzejas krājumu “K.B.itariamas Marcelijus Martinaitis” (Lietuva) un Latvijas rakstniece Nora Ikstena ar stāstu krājumu “Dzīves stāsti”.
Tika vērtēti arī kandidāti Baltijas asamblejas balvai mākslā par pēdējo triju gadu laikā radītu mākslas darbu vai darbu ciklu tēlotājmākslā, lietišķajā mākslā, mūzikā, arhitektūrā un teātra mākslā vai kinomākslā. Šo balvu var piešķirt arī režisoram, solistam, aktierim, baleta māksliniekam vai izpildītājmākslinieku grupai par izcilu māksliniecisku sniegumu. Nominācijai tika izvirzīta mākslas vēsturniece un kinematogrāfe Ije Orava par Igaunijas filmu vēsturi no 1947. līdz 1991.gadam (Igaunija), Viļņas stīgu kvartets par ieguldījumu 40 gadu laikā, kā arī gleznotāja Daina Dagnija ar retrospektīvo izstādi “Cows and Milk of Stars” no Latvijas.
Baltijas asamblejas balvai zinātnē, kuru piešķir izcila zinātniska darba vai pētījumu sērijas autoram humanitārajās, sociālajās vai dabaszinātnēs, ja darbam ir starptautiska nozīme un tas rada nopietnu stimulu Baltijas reģionā, tika nominēti: arheologs Mati Mandels par viņa Baltijas valstu vēstures pētījumiem un ieguldījumu kultūras mantojuma aizsardzībā, Igaunija; zinātnieku grupa – Ričards Rotomskis, Giedre Streckīte un Laima Gricjūte – par monogrāfiju “Photosentized tumour therapy: primary processes”, Lietuva, un habilitētais vēstures zinātņu doktors Ēvalds Mugurēvičs par viņa pētījumiem – viduslaiku hronikām par Livonijas laikiem.
Žūrijas locekļiem aizklāti balsojot, tika noteikti trīs Baltijas asamblejas 2005.gada balvas saņēmēji: literatūrā – Haso Krulls no Igaunijas, mākslā – Viļņas stīgu kvartets no Lietuvas, zinātnē – Ēvalds Mugurēvičs no Latvijas.
Balvu pasniegšanas ceremonija notiks šā gada 25.novembrī Tallinā Baltijas asamblejas 24.sesijas laikā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!