• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas biedres. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2005., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121236

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par spriedumu civiltiesisko prasījumu lietās brīvas aprites principu Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

11.11.2005., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas biedres

Otrdien, 8.novembrī, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Maceju Klimčaku, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece sveica Polijas vēstnieku Latvijas parlamentā un akcentēja veiksmīgās un dinamiskās divpusējās attiecības, kas izveidojušās starp Latviju un Poliju. Tam apliecinājums ir arī sadarbības grupu darbība Latvijas Saeimā un Lietuvas Seimā. V.Muižniece atzīmēja nesen Polijā notikušo vēlēšanu rezultātus, kā arī norādīja, ka drīzumā arī Latvijā pirmsvēlēšanu kampaņa ies pilnā sparā.

Puses bija vienisprātis, ka abu valstu sadarbību iespējams paplašināt tieši parlamentārajā dimensijā. Viens no tādiem soļiem varētu būt kontaktu aktivizēšana radniecisko komisiju līmenī – vērtīga būtu informācijas un pieredzes apmaiņa jautājumos, kas skar Eiropas Savienības aktualitātes. “Jo labāk iepazīsim viens otru, jo labāk spēsim pārstāvēt mūsu kopīgās intereses – gan Baltijas jūras reģiona, gan Eiropas Savienības ietvaros,” teica M.Klimčaks.

V.Muižniece arī informēja par Latvijas paveikto, nododot mūsu eirointegrācijas pieredzi Moldovai, Ukrainai un Dienvidkaukāza valstīm, un uzsvēra, ka arī šajā jomā Latvijai un Polijai varētu būt kopīgi projekti. Savukārt Polijas vēstnieks Latvijā pauda vēlēšanos iesaistīties Baltijas valstu parlamentu un Polijas parlamenta pārstāvju kopīgā komisijā vai organizācijā. Saeimas priekšsēdētājas biedre apsolīja par to informēt Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas pārstāvjus.

Tikšanās nobeigumā M.Klimčaks atgādināja par Polijas Seima maršala ielūgumu Saeimas priekšsēdētājai oficiālā vizītē apmeklēt Poliju. 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!