• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Veterinārmedicīnas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2005., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121238

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts pārvaldes reformas padomes sēdi

Vēl šajā numurā

11.11.2005., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Veterinārmedicīnas likumā

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Veterinārmedicīnas likumā, lai nodrošinātu Eiropas Savienības (ES) pārtikas higiēnas normatīvo aktu, kas stājas spēkā 2006.gada 1.janvārī, piemērošanu. Lai šie ES normatīvie dokumenti stātos spēkā, ir jāizdod vairāki Ministru kabineta (MK) noteikumi, kuriem savukārt nepieciešams deleģējums Veterinārmedicīnas likumā.

Likuma grozījumu projektā noteikts, ka atbildīgā institūcija par personu bagāžas un privātu sūtījumu, kas satur dzīvnieku izcelsmes produktus, veterināro kontroli un mājas (istabas) dzīvnieku veterināro kontroli valsts robežas muitas kontroles punktos, ir Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Likumprojektā norādīts – lai ieviestu regulas, MK jāizdod noteikumi par personu bagāžas un privātu sūtījumu, kas satur dzīvnieku izcelsmes produktus, un mājas (istabas) dzīvnieku kontroles kārtību uz Eiropas ekonomikas zonas robežas Latvijā. Ir nepieciešami arī MK noteikumi, kuros noteikti personas tiesības un pienākumi, kā arī izmesto un konfiscēto dzīvnieku izcelsmes produktu iznīcināšanas kārtība.

Ministru kabinetam arī jānosaka prasības references laboratorijām, kuras veic infekcijas slimību diagnostiku strīdīgos gadījumos, iekārtām un aprīkojumam. Ir jāizstrādā arī šādu laboratoriju akreditācijas kārtība, kā arī kārtība, kādā šīs laboratorijas veic savas funkcijas un pienākumus. References laboratorijas ir savā jomā viskompetentākās laboratorijas Latvijā, par tādām tās atzinusi ES references laboratorija. Galvenie šādu laboratoriju uzdevumi ir apmācīt citu laboratoriju speciālistus, veikt starplaboratoriju testēšanu un izšķirt strīdīgus gadījumus.

Likuma grozījumu projektā norādīts, ka dzīvnieka īpašniekam ir tiesības saņemt kompensāciju par salmonelozes ierosinātāju apkarošanu, ja tiek veikti visi pasākumi, kas paredzēti normatīvajos aktos. Kompensācija paredzēta par iznīcinātajiem cāļiem, iznīcinātajām cilvēku patēriņam paredzētajām olām vai inkubējamām olām, iznīcinātajiem cilvēku patēriņam paredzētajiem produktiem un iznīcināto dzīvnieku barību.

Veterinārmedicīnas likuma mērķis ir regulēt dzīvnieku infekcijas slimību apkarošanu un profilaksi, veterinārmedicīnisko praksi, dzīvnieku izcelsmes produktu apriti, dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu importa un tranzīta veterināro kontroli un noteikt valsts un pašvaldību institūciju, kā arī personu tiesības un pienākumus šajā jomā.

Zemkopības ministrija jau ir sagatavojusi šajā likumprojektā noteiktos tiesību aktu projektus un pēc likuma pieņemšanas Saeimā tos iesniegs izskatīšanai valdībā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!