• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidentes vizīti Apvienotajā Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2000., Nr. 375/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu valsts un pasaule no Latvijas puses

Vēl šajā numurā

25.10.2000., Nr. 375/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidentes vizīti Apvienotajā Karalistē

Šodien, 25. oktobra pēcpusdienā, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga izlido uz Londonu, kur rīt sāksies viņas sešu dienu darba vizīte Apvienotajā Karalistē.

Rīt, vizītes pirmajā darba dienā, Latvijas Valsts prezidente vispirms tiksies ar Apvienotās Karalistes ārlietu ministru Robinu Kuku ( Robin Cook ), bet pēc tam paredzēta V.Vīķes–Freibergas tikšanās ar karalieni Elizabeti II Bekingemas pilī.Vakarā Latvijas Valsts prezidente tiksies ar Lordu palātas pārstāvi lordu Džanneru ( Lord Janner) .

Vizītes laikā mūsu Valsts prezidente apmeklēs arī Apvienotās Karalistes parlamentu un Aizsardzības ministriju, kur tiksies ar aizsardzības ministru Džefu Hūnu ( Geoff Hoon ) un Bruņoto spēku komandieri seru Čārlzu Gutriju ( Sir Charles Guthrie ). V.Vīķei–Freibergai paredzēta arī tikšanās ar Apvienotās Karalistes kultūras ministru Maiklu Hovartu (Michael Howarth) , Britu padomes vadītāju lēdiju Helēnu Kenediju (Lady Helena Kennedy) , Londonas lordmēru un britu uzņēmējiem. Paredzēts, ka Latvijas Valsts prezidentei Londonā tiks pasniegts arī augsts apbalvojums — Amerikas Sasniegumu akadēmijas Zelta balva ( Golden Plate Award ).

V.Vīķei–Freibergai Anglijā būs iespēja paust Latvijas viedokli arī vairākās lekcijās un intervijās. Piektdien paredzēta Latvijas Valsts prezidentes lekcija Londonas Ekonomikas skolā, bet sestdien — runa Amerikas Sasniegumu akadēmijas ( American Academy of Achievements ) seminārā. Otrdien, vizītes beidzamajā darba dienā, Latvijas Valsts prezidente nolasīs lekciju Karalisko bruņoto spēku institūtā. Piektdien paredzēta Latvijas Valsts prezidentes intervija tiešraidē "BBC World" televīzijas programmai "Hard talk", bet otrdien V. Vīķe-Freiberga tiksies ar britu žurnālistiem Liberāļu klubā.

Vizītes programmā paredzēts arī laiks, kad V.Vīķe–Freiberga mūsu vēstniecībā Londonā tiksies ar latviešu svētdienas skolas bērniem, latviešu organizāciju pārstāvjiem un Latvijas studentiem.

Rīgā Valsts prezidente atgriezīsies trešdien, 1. novembrī.

"LV" un Valsts prezidenta preses dienesta informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!