• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par studentu izglītošanu EP institūcijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2005., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas proklamēšanas 87.gadadienā 2005.gada 18.novembrī

Vēl šajā numurā

21.11.2005., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par studentu izglītošanu EP institūcijās

Lai studenti varētu pārbaudītu savas zināšanas par Eiropas Parlamentu (EP), no 21. līdz 25.novembrim EP deputāts Valdis Dombrovskis organizē konkursu, kur galveno balvu – iespēju braukt uz Eiropas Parlamentu Briselē – saņems pieci studenti.

Konkurss tiek rīkots sadarbībā ar radio SWH, kura mājaslapā arī būs pieejami pieci jautājumi. Galvenokārt konkursa jautājumi būs par budžetu un finanšu jomu, jo tie ir Valda Dombrovska galvenie kompetences jautājumi EP. Šo pasākumu finansiāli atbalsta deputāta pārstāvētā EP Eiropas Tautas partijas un Eiropas demokrātu grupa.

“Lasot vieslekcijas augstskolu studentiem, saskaros ar viņu vēlmi izzināt notiekošos procesus Eiropas Savienībā, Eiropas Parlamentā un citās Eiropas Savienības institūcijās, kas mani arī motivēja rīkot šo zināšanu pārbaudes konkursu. Uzskatu, ka studentiem, esot Briselē un redzot, kā reāli noris darbs Eiropas Parlamentā, priekšstats par tā darba specifiku kļūs daudz objektīvāks un daudzpusīgāks,” uzsver Valdis Dombrovskis.

Pēdējā laikā V.Dombrovskis ir vairākkārt lasījis vieslekcijas augstskolu studentiem par EP darbu, arī par šobrīd aktuālo Finanšu perspektīvu 2007.–2013. gadam. EP deputāts ir piedalījies Latvijas Ekonomikas attīstības foruma studentu zinātnisko darbu balvas pasniegšanas ceremonijā, kuras laikā vadījis lekciju “Mūsu nauda Eiropas Savienībā: no kurienes tā nāk un kas ar to notiek?”.

Valdis Dombrovskis uzsver, ka ir svarīgi izglītot studentus par darbu ES institūcijās, svarīgākajiem dokumentiem un notikumiem, jo darbs gan valsts, gan privātajās struktūrās arvien vairāk ir saistīts ar ES lietām. Būtisks ir arī jautājums par iespējām strādāt ES institūcijās, kur pagaidām strādā diezgan maz Latvijas pārstāvju. Arī viens no EP informācijas biroja nākamā gada prioritārajiem darba uzdevumiem ir studentu izglītošana.

Konkursa jautājumi no 21.novembra būs pieejami – www.radioswh.lv. Savukārt, 27.novembra radio SWH raidījumā “Politikas Ekvators” Valdis Dombrovskis nosauks tos 30 studentus, kuri tiks uzaicināti uz kopīgo tikšanos. Tikšanās laikā, diskutējot par ES jautājumiem, tiks izlozēti pieci studenti, kuri dosies uz Briseli, lai redzētu, kā Latvijai svarīgas lietas tiek risinātas Briselē.

Zane Lielķikute, EP deputāta V.Dombrovska preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!