• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzīvnieku slazdu direktīvas noraidīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2005., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par masu iznīcināšanas ieroču neizplatīšanu

Vēl šajā numurā

21.11.2005., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dzīvnieku slazdu direktīvas noraidīšanu

Eiropas Parlaments 17.novembrī noraidīja direktīvas projektu par dzīvnieku slazdu standartiem ES. Daļa deputātu uzskatīja, ka direktīvas noteikumi pieļauj pārāk nežēlīgas dzīvnieku ķeršanas metodes, savukārt citi iebilda, ka noteikumi ir pārāk ierobežojoši. EP ziņojuma sagatavotāja Karīna Šēle (Austrija) uzskata, ka likumprojektam nav pietiekama zinātniskā pamatojuma. Direktīvas mērķis ir panākt, lai ES noteikumi par dzīvnieku slazdiem atbilstu ar ASV, Kanādu un Krieviju noslēgtajiem starptautiskajiem nolīgumiem.

Eiropas Kopiena 1996.gadā noslēdza divus vienādus nolīgumus par atsevišķu dzīvnieku sugu slazdošanas metodēm – vienu ar  Kanādu un Krieviju, otru – ar ASV. ES tiesību akti šajā jomā tomēr palika atšķirīgi, tāpēc EK izstrādāja direktīvu par slazdu standartiem.

Projekts neattiecas uz kājķeramajiem slazdiem, kuru lietošana aizliegta kopš 1991.gada. Likumprojekts regulē citus slazdu un lamatu veidus, lai tos padarītu mazāk nežēlīgus.  Nolīgumi un direktīvas projekts attiecas uz 19 dzīvnieku sugām – caunām, vilkiem, bebriem, ūdriem u.c.

Eiropas Parlamenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!