• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sadarbību ar Starptautisko valūtas fondu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2000., Nr. 378/379 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Vēl šajā numurā

26.10.2000., Nr. 378/379

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sadarbību ar Starptautisko valūtas fondu

Šodien, 26. oktobrī, Latvijā ieradīsies Starptautiskā valūtas fonda (SVF) misija, ko vada Džeralds Šifs. SVF misija Latvijā strādās līdz 6.novembrim un analizēs pašreizējā Latvijas valdības ekonomiskās sadarbības memoranda izpildes gaitu, kā arī apspriedīs SVF un Latvijas turpmāko sadarbību.

Jau šodien ar SVF misiju tiksies finansu ministrs Gundars Bērziņš, lai apspriestu budžeta izpildes gaitu, šā gada budžeta grozījumus un nākamā gada budžeta projektu.

Finansu ministrs uzskata, ka veiksmīga sadarbība ar SVF ir priekšnosacījums starptautiski atzītas finansu politikas īstenošanai Latvijā, kā arī ārvalstu investoru uzticībai Latvijai. Tādēļ G.Bērziņš SVF misijas vizīti Latvijā un tikšanos ar to uzskata par ļoti nozīmīgu notikumu.

Latvija ir sagatavojusi 2000.gada budžeta grozījumus, kas paredz lielāku valsts budžeta fiskālo deficītu, nekā ir noteikts ekonomiskās sadarbības memorandā, taču finansu ministrs uzsvāra:

"Šī ir vienīgā Latvijas problēma, vienīgā apņemšanās, kas netiek izpildīta precīzi. Tomēr kopumā Latvija uzrāda konsekventu budžeta deficīta samazināšanas tendenci no 4,3% pērn uz 3,1% šogad un 1,7% nākamgad. Šāda politika vieš cerības jau 2002.gadā Latvijā veidot bezdeficīta budžetu. Turklāt šogad lielu negatīvu ietekmi uz Latvijas budžetu ir atstājuši globālie faktori – naftas cenu kāpums pasaulē un eiro kursa kritums."

SVF misija Rīgā tiksies ar Finansu ministrijas, Latvijas Bankas, Centrālās statistikas pārvaldes, Vērtspapīru tirgus komisijas, Eiropas Integrācijas biroja, Labklājības ministrijas, Ārlietu ministrijas, Valsts kases, Zemkopības ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Attīstības aģentūras, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Komercbanku asociācijas, Valsts kancelejas, Rīgas Fondu biržas, Speciālo uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās sekretariāta, Speciālo uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta, Privatizācijas aģentūras, lielāko Latvijas komercbanku un vieglās rūpniecības uzņēmumu pārstāvjiem.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!