• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2005. gada 2. novembra lēmums Nr. 58 "Par lietas neierosināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2005., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121779

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr.60

Par lietas izpētes izbeigšanu
Par SIA "Invest Plus" 08.07.2005. iesniegumu Nr.KP-4 Lieta Nr.693/05/09/13k

Vēl šajā numurā

22.11.2005., Nr. 186

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 58

Pieņemts: 02.11.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences padomes lēmums Nr.58

Rīgā 2005.gada 2.novembrī (prot. Nr.57, 3.§)

Par lietas neierosināšanu

Par Silvestra Strautnieka 03.10.2005. iesniegumu

Konkurences padome 03.10.2005. saņēma Silvestra Strautnieka (turpmāk tekstā — “iesniedzējs”) 28.09.2005. iesniegumu (turpmāk tekstā —”iesniegums”) par iespējamo Konkurences likuma 13.panta 5.punkta pārkāpumu portāla www.draugiem.lv darbībās.

Izvērtējot iesnieguma saturu, Konkurences padome

konstatēja:

Konkurences likuma 23.panta otrās daļas 5.punkts nosaka dokumentāri pamatotu informāciju, kas ir norādāma iesniegumā, par pasākumiem, kas veikti pārkāpuma izbeigšanai pirms tam, kad Konkurences padome saņēmusi iesniegumu. Iesniegums nesatur informāciju par pasākumiem, kas veikti pārkāpuma izbeigšanai pirms tam, kad Konkurences padome saņēmusi iesniegumu.

Saskaņā ar Konkurences likuma 23.panta otrās daļas 4.punktu iesniegumā jānorāda dokumentāri pamatota informācija par faktiem, kas liecina par personas pamatotu ieinteresētību likuma pārkāpuma novēršanā. Par likuma pārkāpuma novēršanā pamatoti ieinteresēto personu Konkurences likuma izpratnē var būt persona, kurai pārkāpuma dēļ ir radies vai var rasties tiesību vai tiesisko interešu aizskārums (Konkurences likuma 23.panta pirmā daļa).

Iesniegumā nav sniegta informācija, kas liecinātu, ka iesniedzējs ir likuma pārkāpuma novēršanā pamatoti ieinteresētā persona.

Saskaņā ar Konkurences likuma 23.panta otrās daļas 1.punktu iesniegumā norāda informāciju par iespējamā pārkāpumā iesaistītajām personām. Iesniegumā nav norādīts tirgus dalībnieks, kurš ir iesaistīts iespējamā pārkāpumā (domēna www.draugiem.lv īpašnieks).

Saskaņā ar Konkurences likuma 23.panta trešo daļu, kas paredz, ka “Konkurences padome ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas izvērtē iesniegumā ietverto informāciju, ja nepieciešams, iegūst papildu informāciju un pieņem lēmumu par lietas ierosināšanu vai neierosināšanu”, konstatējot, ka iesniegumā nav ietverta visa 23.panta otrajā daļā pieprasītā informācija, 06.10.2005. iesniedzējam tika nosūtīta vēstule, kurā tika norādīti iesniegumā esošie trūkumi un lūgts esošos trūkumus novērst desmit dienu laikā no vēstules saņemšanas brīža.

Iesniedzējs līdz 02.11.2005. nav sniedzis pieprasīto informāciju un līdz ar to nav novērsis trūkumus iesniegumā.

Saskaņā ar Konkurences likuma 23.panta ceturtās daļas 1.punktu Konkurences padome var neierosināt lietu, “ja iesniegumā nav ietverta šā panta otrajā daļā paredzētā informācija vai tā ir nepietiekama un iesniedzējs nav iesniedzis papildu informāciju Konkurences padomes noteiktajā termiņā”.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 1.punktu, 23.panta trešo daļu un ceturtās daļas 1.punktu,

nolēma:

Neierosināt lietu uz Silvestra Strautnieka 28.09.2005. iesnieguma pamata.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs P.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!