• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2005., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121797

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ANO Pasaules informācijas sabiedrības sanāksmē (Tunisijas posmā) Tunisā 2005.gada 16.novembrī:

Vēl šajā numurā

22.11.2005., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju

Pirmdien, 21.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju Aigaru Pētersonu un delegācijas locekļiem.

Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs A.Pētersons iepazīstināja Saeimas priekšsēdētāju ar organizācijas aktualitātēm, uzsverot veiksmīgo starptautisko sadarbību ar Ziemeļu padomi un Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvo padomi, kā arī akcentējot problēmjautājumus, kas radušies, īstenojot Baltijas valstu sadarbību.

A.Pētersons norādīja, ka Baltijas asambleja, kas izveidota pirms piecpadsmit gadiem, atrodas reformu procesā, jo Baltijas valstis piedzīvojušas būtiskas pārmaiņas, kļūstot par Eiropas Savienības un NATO dalībniecēm. Pašlaik tiek izvērtēti priekšlikumi, kā optimizēt Baltijas valstu parlamentārās organizācijas darbību. Tā, piemēram, ir ierosināts, ka visas komiteju sēdes varētu notikt trīs reizes gadā vienā un tai pašā laikā visām komitejām; vienlaikus ar tām arī notiktu Prezidija sēdes. Aktīvāka sadarbība būtu nepieciešama arī Baltijas asamblejas komiteju un nacionālo parlamentu komisiju līmenī.

A.Pētersons arī informēja par gaidāmo Baltijas asamblejas sesiju, kas šonedēļ notiks Tallinā, kā arī tur izskatāmajiem rezolūciju projektiem.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka Baltijas asamblejas jautājumi viņai nav sveši – tie pārrunāti katrā Baltijas valstu parlamentu vadītāju tikšanās reizē. I.Ūdre piekrita, ka ir jāaktivizē sadarbība starp Baltijas asamblejas komitejām un parlamentu komisijām, kā arī jāiedzīvina pieņemto rezolūciju īstenošanas mehānisms. Viens no veidiem varētu būt debates parlamenta Ārlietu komisijā, pieaicinot attiecīgo ministriju pārstāvjus.

Saeimas priekšsēdētāja pauda viedokli, ka nākotnē Baltijas asamblejas loma palielināsies – Baltijas valstīm nāksies risināt reģionālus jautājumus ES kontekstā, kas saistīti ar enerģētiku un ekoloģiju.

Tikšanās noslēgumā I.Ūdre izteica atbalstu Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas darbam un pauda cerību, ka pēc reformu īstenošanas organizācijas darbība kļūs efektīvāka.

Par Baltijas asamblejas 24.sesiju

No 24. līdz 26.novembrim Tallinā notiks Baltijas asamblejas 24.sesija un Baltijas Ministru padomes 11.sanāksme.

Plānots, ka Baltijas asamblejas 24.sesijā tās dalībnieki diskutēs par parlamentu turpmāko sadarbību Baltijas jūras reģionā, kā arī par gāzes vada būvniecību Baltijas jūrā un tā ietekmi uz Baltijas jūras reģiona vidi.

Savukārt Baltijas Ministru padomes 11.sanāksmē tiks apspriestas 2006.gada prioritātes.

Baltijas asamblejas noslēgumā tiks pasniegtas Baltijas asamblejas medaļas, parakstīts nobeiguma dokuments un notiks Baltijas asamblejas Prezidija preses konference.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!