• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžetu finansēšanas klasifikāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2005., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojumiem

Vēl šajā numurā

23.11.2005., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžetu finansēšanas klasifikāciju

Lai nodrošinātu budžeta līdzekļu izlietojuma caurskatāmību, kontroli un analīzi, Ministru kabinets (MK) ir apstiprinājis Finanšu ministrijas sagatavotos MK noteikumus par budžetu finansēšanas klasifikāciju. MK noteikumi tika pieņemti valdības sēdē vakar, 22. novembrī.

Saskaņā ar Likumā par budžetu un finanšu vadību noteikto budžetu finansēšanas klasifikācija ir saistoša valsts un pašvaldību budžeta iestādēm, un tā būs lietojama gan vidēja termiņa budžeta plānošanā, gan arī gadskārtējā budžeta plānošanā.

MK “Noteikumi par budžetu finansēšanas klasifikāciju” ir izstrādāti, lai nodrošinātu budžeta līdzekļu izlietošanas kontroli un dotu iespēju veikt nepieciešamo analīzi, jo pašreiz spēkā esošie MK noteikumi par budžetu finansēšanas klasifikāciju nenodrošina nepieciešamo informācijas detalizācijas pakāpi.

Savukārt jaunie noteikumi nodrošinās vienotu informācijas sistematizēšanu, apkopošanu un apstrādi, lai noteiktu visas valsts un pašvaldību budžetu iestāžu budžetu finansēšanas operācijas, kuras veic ar valsts pamatbudžeta, valsts speciālā budžeta, pašvaldību pamatbudžetu un pašvaldību speciālo budžetu naudas līdzekļiem, kā arī finanšu instrumentu atlikumu izmaiņas visos institucionālajos sektoros. MK noteikumi ietver pielikumu, kur noteikts budžetu finansēšanas darījumu veidojošo kategoriju kodu sadalījums.

Valsts un pašvaldību institūcijām vairāku klasifikāciju, tajā skaitā budžetu finansēšanas klasifikācijas, ieviešanai 2006.gada valsts budžetā ir paredzēts finansējums 5 miljonu latu apmērā, un apmaksu plānots veikt par faktiski izdarītajiem darbiem. MK noteikumi stāsies spēkā ar 2007.gada 1.janvāri.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!