• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ukrainas valsts pārvaldes stažieriem .. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2005., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.11.2005., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ukrainas valsts pārvaldes stažieriem .

Pirmdien, 21.novembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar sešiem Ukrainas stažieriem, kuri no 14.novembra līdz 9.decembrim Latvijā iepazīstas ar dažādu ministriju darbu, valsts pārvaldes principiem un iegūst praktisku pieredzi pārvaldes darbā.

Ministru prezidents ar jauniešiem pārrunāja Latvijas reformu procesus, mazāk nekā desmit gadu laikā īstenotos stratēģiskos mērķus – iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un NATO, demokrātiju un atklātību valsts pārvaldē un politikā.

Aigars Kalvītis pauda Latvijas atbalstu Ukrainai tās reformu ceļā uz demokrātiju un ekonomisko attīstību. To apliecina stažieriem dotā iespēja gandrīz mēnesi iepazīties ar Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas, Bērnu un ģimenes lietu ministrijas, Vides ministrijas un Ekonomikas ministrijas darbību, lai vēlāk šīs zināšanas izmantotu darbā Ukrainas ministrijās.

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas un Ukrainas ciešās un ļoti labās attiecības, vēsturiskās saites un premjera personiskos centienus sekmēt Ukrainas integrāciju ES, paužot atbalstu šai idejai dažādās ES valstu un valdību vadītāju sanāksmēs.

Ukrainas jaunieši informēja par demokrātijas palielināšanos valstī pēc t.s. oranžās revolūcijas. Viņi uzsvēra, ka valstī notiek pakāpeniskas ekonomiskas, politiskas pārmaiņas, mainās cilvēku domāšana un pazūd bailes brīvi darboties un izteikties. Īpaši tika akcentēta sabiedrības un nevalstisko organizāciju ietekme uz politiskajiem lēmumiem dažādās politikas jomās.

Jaunieši izteica pateicību Latvijas valdībai un Ukrainas Nacionālajam demokrātijas institūtam par iespēju mācīties un iegūt praktisku pieredzi Latvijā valsts pārvaldes iestādēs un solīja to ar pilnu atdevi izmantot savas valsts attīstībai.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!