• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 24. oktobra noteikumi Nr. 368 "Noteikumi par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritērijiem un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību statusa piešķiršanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2000., Nr. 380/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.369

Latvijas augu šķirņu katalogs

Vēl šajā numurā

27.10.2000., Nr. 380/383

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 368

Pieņemts: 24.10.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.368

Rīgā 2000.gada 24.oktobrī (prot. Nr.50 14.§)
Noteikumi par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritērijiem un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību statusa piešķiršanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Ciltsdarba likuma 10.panta pirmās daļas 3.punktu
I. Vispārīgais jautājums
1. Šie noteikumi nosaka šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritērijus un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanas kārtību.
II. Šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritēriji
2. Uz šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanu var pretendēt saimniecības, kas nodarbojas ar šķirnes dzīvnieku audzēšanu (turpmāk — saimniecība) un atbilst šādiem kritērijiem:

2.1. ganāmpulks ir reģistrēts un dzīvnieki ir apzīmēti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;

2.2. saimniecībai ir ganāmpulka izkopšanas plāns, kas saskaņots ar attiecīgo šķirnes dzīvnieku audzētāju organizāciju;

2.3. tiek veikta ganāmpulka pārraudzība normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Dzīvniekus pārrauga un vērtē normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sertificētas personas;

2.4. ganāmpulks ir izmeklēts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;

2.5. ganāmpulkā atbilstoši katras dzīvnieku sugas ciltsdarba programmai audzē, selekcionē un pavairo pārdošanai augstražīgus šķirnes dzīvniekus;

2.6. dzīvniekus ēdina atbilstoši to vecumam un fizioloģiskajai grupai;

2.7. dzīvnieku turēšanas apstākļi atbilst normatīvajos aktos katrai lauksaimniecības dzīvnieku sugai noteiktajām higiēnas prasībām un labturības normām;

2.8. tiek veikta vaislinieku pārbaude, un ganāmpulka atražošanai izmanto normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sertificētus vaisliniekus vai sertificētu bioproduktu.
III. Šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanas kārtība
3. Šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu saimniecībai piešķir komisija, ko izveidojusi attiecīgās dzīvnieku sugas šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācija, kuru saskaņā ar Ciltsdarba likuma 4.panta pirmās daļas 5.punktu Zemkopības ministrija ir pilnvarojusi pildīt ar ciltsdarbu saistītās valsts pārvaldes funkcijas (turpmāk — organizācija). Komisijas sastāvā iekļauj Ciltsdarba valsts inspekcijas pārstāvi un Valsts veterinārā dienesta pārstāvi.
4. Saimniecība, kas pretendē uz šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa iegūšanu, iesniedz attiecīgajā organizācijā:

4.1. pieteikumu (pielikums);

4.2. ganāmpulka reģistrācijas kartītes kopiju;

4.3. ganāmpulka raksturojumu;

4.4. ganāmpulka izkopšanas plānu;

4.5. veterināro izziņu par ganāmpulka epizootisko stāvokli.
5. Komisija mēneša laikā pēc pieteikuma saņemšanas apseko ganāmpulku un sastāda apsekošanas aktu.
6. Divu nedēļu laikā pēc ganāmpulka apsekošanas komisija, pamatojoties uz šo noteikumu 5.punktā minēto apsekošanas aktu, izvērtē saimniecības atbilstību šo noteikumu 2.punktā minētajiem kritērijiem un pieņem attiecīgu lēmumu:

6.1. par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanu;

6.2. par atteikumu piešķirt šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu, kā arī norāda atteikuma iemeslus un paziņo par to rakstiski.
7. Organizācija apkopo informāciju par saimniecībām, kurām ir piešķirts attiecīgās dzīvnieku sugas šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statuss, un:

7.1. reizi gadā publicē šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību sarakstu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis";

7.2. rakstiski informē Lauku atbalsta dienesta attiecīgo reģionālo lauksaimniecības pārvaldi.
8. Ja komisija ir pieņēmusi lēmumu par atteikumu piešķirt šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu, pēc trim mēnešiem saimniecība var atkārtoti iesniegt pieteikumu par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanu.
9. Komisijas pārstāvji reizi gadā apseko attiecīgās šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības ganāmpulku un sastāda apsekošanas aktu.
10. Pēc ganāmpulka apsekošanas komisija, pamatojoties uz šo noteikumu 9.punktā minēto apsekošanas aktu, pieņem attiecīgu lēmumu:

10.1. par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa saglabāšanu, ja tiek ievēroti šo noteikumu 2.punktā minētie atbilstības kritēriji;

10.2. par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa anulēšanu, ja netiek ievēroti šo noteikumu 2.punktā minētie atbilstības kritēriji.
Ministru prezidents A.Bērziņš

Zemkopības ministrs A.Slakteris
Pielikums
Ministru kabineta
2000.gada 24 oktobra noteikumiem Nr.368
Zemkopības ministrs A.Slakteris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!