• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES finanšu perspektīvu un enerģijas efektivitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2005., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122332

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldē

Vēl šajā numurā

29.11.2005., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES finanšu perspektīvu un enerģijas efektivitāti

Eiropas Savienības (ES) finanšu perspektīva 2007.–2013.gadam un enerģijas efektivitātes jautājumi bija galvenās tēmas finanšu ministra Oskara Spurdziņa sarunā ar Eiropas Komisijas (EK) enerģētikas komisāru jomā Andri Piebalgu.

Ar A.Piebalgu tikās arī Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Andžs Ūbelis un Nodokļu politikas departamenta direktore Daina Robežniece. Pārrunājot jautājumu par ES finanšu perspektīvu, Finanšu ministrija norādīja, ka šobrīd sarunās ir daudz neskaidrību, jo Lielbritānijas prezidentūra savu priekšlikumu darīs zināmu tikai 5.decembrī. Tika izteikta cerība, ka prezidentūra nepiedāvās tādu priekšlikumu, kas varētu provocēt negatīvu reakciju no Latvijas un citu jauno dalībvalstu puses. Gan komisārs, gan ministrs ir noraizējušies par situāciju, kas veidotos, ja lēmums par finanšu ietvaru netiktu pieņemts līdz 2007.gadam, jo tas var nest līdzi nespēju vienoties arī par ES regulām, uz kuru pamata Latvija un citas dalībvalstis var saņemt valsts attīstībai tik nozīmīgo finansējumu.

Vēl viens no jautājumiem, kas līdz šim darīja bažīgu Latvijas pusi, ir Eiropas Komisijas sagatavotais direktīvas projekts par enerģijas efektivitātes veicināšanu, pret šo direktīvu Latvija ir iebildusi arī ES institūcijās, jo bažas rada tas, ka noteikto energoefektivitātes mērķu sasniegšana var izmaksāt pārāk dārgi. Tika norādīts, ka jau šobrīd energoefektivitātes jautājuma risināšanā Latvijā tiek ieguldīti nozīmīgi resursi no ES fondiem un valsts budžeta, tomēr finansējuma vēl joprojām ir par maz. Pārrunājot šo jautājumu, enerģētikas komisārs teica, ka Latvijas bažām nav pamata un direktīvas prasību ieviešana vienmēr nav saistāma ar būtiskiem finanšu ieguldījumiem, turklāt nospraustie energoefektivitātes mērķi ir diezgan pieticīgi. A.Piebalgs skaidroja, ka direktīvas būtība Latvijā, iespējams, ir pārprasta.

EK komisārs A.Piebalgs oficiālās vizītes Latvijā ietvaros tikās arī ar Valsts prezidenti un Ministru prezidentu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!