• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Runa Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta 15. gadskārtas sarīkojumā Mazajā ģildē 2005.gada 25.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2005., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122338

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Francijas Medicīnas akadēmijas profesoriem

Vēl šajā numurā

29.11.2005., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Runa Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta 15. gadskārtas sarīkojumā Mazajā ģildē 2005.gada 25.novembrī:

Augstu godājamais valsts sekretāra kungs (Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs – Red.), Bruņoto spēku komandiera kungs, Drošības dienesta komandiera kungs, Virsnieki, karavīri, viesi!
Es vēlos sveikt drošības dienestu ar šo nozīmīgo jubileju, kas nāk 15 gadus pēc tā dibināšanas, gan zem cita vārda, un dienestam šo 15 gadu laikā gluži kā mīļotam bērnam ir bijuši ļoti daudzi un dažādi vārdi un arī dažādas formācijas, taču vienmēr kopsaucējs ir bijis spēja un gatavība atsaukties uz nepieciešamību nosargāt vispirms Latvijas neatkarību, pēc tam tās valstiskās struktūras. Ir notikušas daudzas pārveidošanās, iekšējās organizācijas un pārorganizācijas, ir notikušas izmaiņas likumdošanā un, ja nepieciešams, tādas ir iespējams veikt arī nākotnē. Gadiem ejot, uzdevumi mainās, apstākļi mainās, bet tas, kas paliek, ir prasība pēc profesionalitātes, pēc spējām, pēc uzticības, pēc gatavības kalpot Latvijai.
Es pateicos visiem, kas ir bijuši klāt šī dienesta izveidošanā un darbībā no pašiem pirmsākumiem, es apsveicu arī tos, kas tikai nesen tam ir pievienojušies. Jums visiem es novēlu, lai nākotnē jūsu darbība būtu tāda, ka gan Latvijas, gan citu valstu amatpersonas, kuras apsargāt ir jūsu pienākums, gan novietojumi, pils un citas vietas, kas jums ir jāsargā, būtu drošās rokās un lai, cik vien tas cilvēcīgi iespējams, tām novērstu visus iespējamos draudus. Tas ir ļoti nopietns uzdevums. Tas, protams, jūs kā karavīrus nostāda arī ikdienas riska situācijā, kāds ir jūsu liktenis un sūtība, ko esat apzinīgi uzņēmušies. Paldies jums par šo gatavību!
Es novēlu, lai dienestam ir arī iespējas pilnveidoties, daudzveidoties, atsaucoties uz tiem pienākumiem un atbildībām, ko mums uzliek jaunā dalībvalsts statusa situācija, un visiem tiem izaicinājumiem, kas nāk tam līdzi. Latvijai kā NATO dalībvalstij, protams, ir nepieciešami pavisam citi, augstāki drošības standarti, tāpat kā tas bija arī agrāk, un ar tiem drošības dienestam arī būs jārēķinās. Tāpat, kā jūs drošības dienestā būsit manījuši, ārvalstu vizītes šeit Latvijā un Latvijas amatpersonu vizītes ārzemēs gadu gaitā nebūt nemazinās. Tās šobrīd ir ļoti intensīvas, un es paredzu, ka tā tas turpināsies arī nākotnē. Šim iemeslam ir arī ļoti nopietna atbildība pret ārvalstu augstām amatpersonām, vai tas būtu pāvests, prezidents, karalis vai karaliene, tā ir ļoti smaga atbildība, un brīžiem var būt tā, ka drošības dienestam ir jāsadarbojas ar citu valstu dienestiem, lai uzņemtu ne tikai vienu augstu viesi vien, bet varbūt vairākus no viņiem kopā. Mums ir bijušas tādas situācijas, kad ir jāuzņem vairāki ārvalstu viesi vienlaikus, kas zina, varbūt jau tuvākajā nākotnē varētu rasties situācijas, kad mūsu valstī vienā laikā ierodas pietiekami daudz, un tas būs liels izaicinājums visiem. Es esmu pārliecināta, ka jūs būsit jebkuru uzdevumu augstumos.
Es novēlu, lai bruņoto spēku ietvarā tieši šim dienestam būtu iespējams pilnveidot savu profesionalitāti tā specifikai atbilstošā veidā, kas ne vienmēr ir gluži tāpat, kā citās bruņoto spēku daļās. Es esmu par to runājusi gan ar ministriju, gan ar komandiera kungu, un viņi ir izteikuši savu sapratni, un, es ceru, nākotnē šie jautājumi var tikt strauji virzīti uz priekšu. Man šķiet, ka visiem šī dienesta darbiniekiem ir jābūt iespējām profesionālai izaugsmei, kas ir saistīta arī ar dienesta pakāpju iegūšanu – tai būtu jābūt atbilstošai jūsu precīzai dienesta specifikai, kas tiešām daudzos veidos atšķiras no tā, kas valda citās dienesta nozarēs.
Visbeidzot es vēlētos izteikt īpašu paldies tiem karavīriem, kas strādā tiešā kontaktā ar mani kā Valsts prezidenti. Es pati diendienā redzu, ko tas no viņiem prasa un pati diendienā varu izbaudīt viņu atbalstu un ļoti profesionālo un iejūtīgo darbu. Es viņiem īpaši vēlos te publiski izteikt savu sirsnīgāko paldies, bet es saprotu, ka viņu darbība nebūtu iespējama, ja viņiem aiz muguras nestāvētu visi citi, kas ir daļa no šī dienesta. Tādēļ jums visiem manis kā Valsts prezidenta sirsnīgākais paldies par to, ko jūs darāt. Apsveicu jūs jūsu jubilejā! Jūs varat būt lepni par savu īpašo kaujas karogu. Ir tikai trīs vienības, kam pāvests ir iesvētījis karogu. Jūs varat būt lepni par savu vēsturi kā pirmā bruņotā vienība, ko neatkarīgā atjaunotā Latvija ir spējusi dibināt. Es novēlu, lai jums visiem nākotnē ir liels gandarījums par savu padarīto darbu! Lai jums visiem labi veicas! Paldies!

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!