• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2005., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 24.novembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

29.11.2005., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldē

Piektdien, 25.novembrī, par politikas plānošanu atbildīgie ministriju darbinieki pulcējās seminārā “Labas pārvaldības loma civildienesta reformā”.

Tikšanās laikā klātesošos uzrunāja Valsts kancelejas direktora vietniece politikas plānošanas un koordinācijas lietās Una Klapkalne, Valsts kancelejas Juridiskā departamenta juriskonsults Ģirts Blumers, Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktore Astrīda Burka, kā arī konsultante Māra Sīmane. Viņi iepazīstināja ar Latvijas sasniegto labas pārvaldības principu ieviešanā valsts pārvaldē.

Bez tam seminārā uzstājās arī eksperti no Ekonomiskās attīstības un sadarbības organizācijas (OECD), no Eiropas Savienības Uzņēmējdarbības ģenerāldirektorāta, no Īrijas Attīstības aģentūras un no Nīderlandes Tieslietu ministrijas. Viņi stāstīja par savu valstu un institūciju pieredzi labas pārvaldības jomā, kā arī norādīja uz Latvijas sasniegumiem un turpmākajiem uzdevumiem.

Semināra dalībnieki bija vienisprātis, ka mūsu valsts starptautiskā līmenī guvusi vērā ņemamus rezultātus labas pārvaldības principu ieviešanā. Par to liecina citu valstu interese par Latvijas paveikto un ārvalstu ekspertu atzinīgais vērtējums.

Semināra nobeigumā uzrunu teica Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, uzsverot Latvijas straujos panākumus labas pārvaldības principu ieviešanā, kā arī iezīmēja turpmākos uzdevumus labas pārvaldības stiprināšanai.

Labas pārvaldības principi valsts pārvaldes darbā ietver vairākas lietas. Proti: stratēģiskā (rīcīb)politiku plānošana un saistīšana ar budžetu; ietekmes novērtēšana; sabiedrības iesaistīšana lēmumu pieņemšanas procesā un konsultācijas ar sabiedrību; likumdošanas vienkāršošana un pieejamība sabiedrībai; valsts pārvaldes cilvēkresursu un strukturālo resursu stiprināšana; Eiropas Savienības likumdošanas vienkāršošana un ieviešana.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!