• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par studentiem, kuri pretendē uz V.Dombrovska organizētā konkursa balvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2005., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122478

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas drošības jomas pētījumiem un tehnoloģijām

Vēl šajā numurā

30.11.2005., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par studentiem, kuri pretendē uz V.Dombrovska organizētā konkursa balvu

Apkopojot Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Valda Dombrovska organizētā konkursa rezultātus, ir noskaidroti 30 studenti, no kuriem pieci iegūs balvu – braucienu uz Eiropas Parlamentu Briselē.

Konkursa balvas ieguvēji tiks izlozēti š.g. 12. decembrī, kad Valdis Dombrovskis plāno tikties ar konkursa laureātiem.

“Visaktīvāk konkursā piedalījušies Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes studenti. Lielā studentu aktivitāte liecina par viņu vēlmi izzināt notiekošos procesus Eiropas Savienībā, tās institūcijās. Spriežot pēc atbildēm, vislabāk studenti pārzina manis pārstāvēto Eiropas Tautas partijas un Eiropas Demokrātu politiskās grupas sastāvu un zina Eiropas Savienības budžeta kopējo apmēru. Savukārt visvairāk studenti ir kļūdījušies jautājumā par to, cik līdzekļi Latvijai ir jāiemaksā Eiropas Savienības 2006.gada budžetā,” uzsver EP deputāts V.Dombrovskis.

Pavisam konkursā piedalījušies 406 dalībnieki no dažādām Latvijas augstskolām, no kuriem uz visiem jautājumiem pareizi ir atbildējuši 74 studenti. Konkursa jautājumi bija galvenokārt par budžetu un finansēm, jo tie ir Valda Dombrovska galvenie kompetences jautājumi EP. Šo pasākumu finansiāli atbalsta deputāta pārstāvētā EP Eiropas Tautas partijas un Eiropas Demokrātu grupa.

V.Dombrovskis uzsver, ka ir svarīgi izglītot studentus par ES institūcijām, svarīgākajiem dokumentiem un notikumiem, jo darbs gan valsts, gan privātajās struktūrās arvien vairāk ir saistīts ar ES lietām. Būtisks ir arī jautājums par iespējām strādāt ES institūcijās, kurās vēl ir diezgan maz pārstāvju no Latvijas. Arī viens no EP Informācijas biroja nākamā gada prioritārajiem uzdevumiem ir studentu izglītošana.

“Uzskatu, ka studenti, būdami Briselē un redzēdami, kā strādā Eiropas Parlaments, gūs daudz objektīvāku priekšstatu par tā darba specifiku,” uzsver V.Dombrovskis.

Valdis Dombrovskis vairākkārt ir lasījis vieslekcijas augstskolu studentiem par EP darbu, arī par šobrīd tik aktuālo jautājumu kā “Finanšu perspektīva 2007.–2013.gadam”. Tāpat EP deputāts ir piedalījies Latvijas Ekonomikas attīstības foruma studentu zinātnisko darbu balvas pasniegšanas ceremonijā, kuras laikā vadījis lekciju “Mūsu nauda Eiropas Savienībā: no kurienes tā nāk un kas ar to notiek?”.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!