• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par priekšlikumu ES Kaimiņu politikā izmantot Latvijas un citu jauno dalībvalstu reformu pieredzi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2005., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par studentiem, kuri pretendē uz V.Dombrovska organizētā konkursa balvu

Vēl šajā numurā

30.11.2005., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par priekšlikumu ES Kaimiņu politikā izmantot Latvijas un citu jauno dalībvalstu reformu pieredzi

Vakar Eiropas Parlamenta (EP) Ārlietu komiteja, balsojot par rezolūcijas projektu par ES Kaimiņu politiku, akceptēja EP deputātes Ineses Vaideres priekšlikumu aicināt Eiropas Komisiju veidot mehānismu, kā iesaistīt tieši jaunās ES dalībvalstis, tai skaitā Latviju, reformu pieredzes tālāknodošanā Kaimiņu politikas valstīm – Ukrainai, Baltkrievijai, Moldovai, Gruzijai, Armēnijai un Azerbaidžānai.

Akceptētais rezolūcijas pants uzsver, ka jaunās ES dalībvalstis ir veikušas nozīmīgas reformas, lai izveidotu tirgus ekonomiku, attīstītu demokrātiju un pilsonisko sabiedrību. Jaunajām dalībvalstīm ir unikāla un piemērota reformu pieredze, ko tās var nodot kaimiņvalstīm Austrumeiropā.

EP Ārlietu komiteja akceptēja arī priekšlikumus, kuru izstrādē deputāte I.Vaidere piedalījās kā Cilvēktiesību apakš-komitejas Eiropas Nāciju grupas koordinatore, aicinot veicināt cilvēktiesību ievērošanu ES kaimiņvalstīs un nosakot attiecīgu mehānismu, kā cilvēktiesību ievērošana tiktu iesaistīta un atbalstīta Eiropas Kaimiņu politikas ietvaros.

Atbalstu guva arī deputātes priekšlikums koordinēt palīdzības sniegšanu ES Kaimiņu politikas valstīm ar citām starp-tautiskajām organizācijām, īpaši Apvienoto Nāciju Organizācijas aģentūrām.

Inese Vaidere: “Eiropas Savienība sāk apzināties jauno dalībvalstu stiprās puses. Mūsu zināšanas īpaši noderēs ES Kaimiņu politikas īstenošanā, jo tikai mums, īpaši Baltijas valstīm, ir tā unikālā pieredze, kas pašlaik ir svarīga Ukrainai, Moldovai, Gruzijai un citām Kaimiņu politikas valstīm, lai nostiprinātu demokrātiju un celtu savu labklājību.”

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes prof. Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!