• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 22. novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2005., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122561

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 25. novembrī

Vēl šajā numurā

01.12.2005., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 22. novembrī

Aizsardzības un iekšlietu komisija:

– uzklausīja Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka tiesu jautājumos E.Puriņa, Tieslietu ministrijas Tiesu sistēmas politikas departamenta direktora vietnieces D.Skraukles, Tieslietu ministrijas Tiesu sistēmas politikas departamenta juriskonsulta J.Bulāna, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurora Ē.Zvejnieka, Ģenerālprokuratūras Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļas virsprokurora A.Kalniņa, Militārās policijas komandiera pulkvežleitnanta A.Kalniņa, Militārās policijas Izziņas dienesta priekšnieka pienākumu izpildītāja kapteiņa A.Veženkova, Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes Izziņas daļas priekšnieces Ļ.Švecovas, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes Izziņas daļas priekšnieka vietnieces S.Ļipatovas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieces J.Strīķes un Rīgas rajona tiesas priekšsēdētājas S.Strences informāciju par Kriminālprocesa likuma ieviešanas gaitu un nolēma lūgt Saeimas Juridisko komisiju kā steidzamus virzīt grozījumus Krimināllikumā;

– uzklausīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieka A.Jirgena, Rīgas rajona tiesas priekšsēdētājas S.Strences un Militārās policijas komandiera pulkvežleitnanta A.Kalniņa informāciju par administratīvā aresta piemērošanas praksi.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Azerbaidžānas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”;

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Azerbaidžānas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību”;

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Gruzijas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību”;

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Armēnijas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību”;

– strādāja ar likumprojekta “Dabas resursu nodokļa likums” sagatavošanu 2.lasījumam.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:

– uzklausīja un pieņēma zināšanai Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieka, politologa I.Indāna informāciju par imigrācijas procesu un valsts politiku Latvijā.

Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par bāriņtiesām un pagasttiesām””;

– sagatavoja priekšlikumus likumprojekta “Grozījumi likumā “Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem”” 3.lasījumam.

Dzimumu līdztiesības apakškomisija:

– uzklausīja apakškomisijas priekšsēdētājas I.Ostrovskas informāciju par 15.novembrī notikušo diskusiju “Ģimene, laulība un sabiedrības vienotība dažādības un neiecietības kontekstā”.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Heraldisko simbolu likums”;

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Bibliotēku likumā” sagatavošanu 2.lasījumam kā steidzamam.

Latvijas nākotnes attīstības apakškomisija:

– iepazinās ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktora A.Vilka prezentāciju “Latvijas Nacionālā digitālā bibliotēka Letonica”.

Sporta apakškomisija:

– uzklausīja Latvijas Florbola savienības prezidenta A.Kundziņa informāciju par situāciju un aktuālajām problēmām un to risinājumiem florbolā Latvijā.

Juridiskā komisija:

– atlika likumprojekta “Grozījumi likumā “Par bāriņtiesām un pagasttiesām”” izskatīšanu 1.lasījumam;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē”;

– izveidoja darba grupu grozījumu izstrādāšanai Valsts apbalvojumu likumā.

Sociālo un darba lietu komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Ārstniecības likumā”;

– uzklausīja Labklājības ministrijas pārstāvju un sabiedriskās organizācijas “Pontes” projekta realizētāju informāciju par Latvijas asociācijas cilvēkiem ar kustību traucējumiem “Pontes” izstrādātā EQUAL projekta realizācijas gaitu un nolēma lūgt Labklājības ministriju un s/o “Pontes” sagatavot informāciju par projekta realizācijas turpmāko gaitu.

Veselības aizsardzības apakškomisija:

– uzklausīja Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktora A.Čivča un Ģimenes veselības departamenta direktores S.Vasaraudzes informāciju par visu ķīmisko vielu radītajiem veselības traucējumiem bērniem un pieaugušajiem un to ārstēšanas izmaksām un nolēma sagatavot vēstuli Ministru kabinetam ar aicinājumu veidot komisiju cīņai ar bērnu traumatismu, kā arī lūgt Zemkopības ministriju sagatavot informāciju par paveikto saistībā ar nepieciešamību aizliegt etiķa esences tirdzniecību.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā”.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Politisko partiju likums” sagatavošanu 2.lasījumam;

– strādāja ar likumprojekta “Politisko partiju likuma spēkā stāšanās kārtības likums” sagatavošanu 2.lasījumam.

Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisija:

– uzklausīja Iekšlietu ministrijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes priekšnieka L.Bogdānova informāciju par šī gada darba rezultātiem.

Pašvaldību darbību reglamentējošo likumu izstrādes apakškomisija:

– iepazinās ar Nacionālā stratēģiskā ietvara dokumenta 2007.–2013.gadam projektu.

Mandātu un iesniegumu komisija:

– pieņēma zināšanai Iesniegumu biroja pārskatu par 2005.gada oktobrī saņemtajiem iesniegumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!