• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2005. gada 24. novembra stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2005., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2005. gada 23. novembrī

Vēl šajā numurā

01.12.2005., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2005. gada 24. novembra stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Sākam Saeimas 24.novembra sēdi.

Pirms sākam izskatīt sēdes darba kārtību, Saeimas Prezidijs ir saņēmis Ministru kabineta lūgumu izdarīt izmaiņas šā gada Saeimas 24.novembra sēdes darba kārtībā un iekļaut sadaļā “Prezidija ziņojumi” Ministru kabineta sēdē atbalstīto likumprojektu “Par Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūta Statūtiem”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 51.pantu, lūdz izdarīt izmaiņas Saeimas šā gada 24.novembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā Saeimas lēmuma projektu “Par Valentīnas Andrējevas iecelšanu par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāju” kā darba kārtības 8.punktu. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Silvas Bendrātes, Sarmītes Ķikustes, Ērikas Zommeres, Jevgenijas Stalidzānes un citu deputātu iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas šā gada 24.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā un pirms 8.darba kārtības punkta– likumprojekta “Grozījumi Tiesu izpildītāju likumā”– iekļaut lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojektam “Bāriņtiesu likums””. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav.

Sākam izskatīt sēdes darba kārtību.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 74, pret un atturas– nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Imanta Kalniņa, Māra Grīnblata, Pētera Tabūna, Jura Dobeļa, Dzintara Rasnača, Jāņa Straumes un Annas Seiles iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Latvijas valsts himnu”” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Deputāts Imants Kalniņš ir pieteicies runāt “par”. (No zāles deputāts J.Urbanovičs: “Nodziedi!”)

I.Kalniņš (TB/LNNK).

Godājamā Saeima! Jautājuma būtība ir tajā faktā, ka gan likums, gan Ministru kabineta noteikumi runā par Latvijas valsts himnas īso variantu, taču nekur nav definēts, kāds ir šis īsais variants. Sekas tam ir tādas, ka nākas dzirdēt pietiekami daudz ērmīgu variāciju par Kārļa Baumaņa tēmu, kas katrā ziņā ir nepieļaujami.

Saeima varētu kvalificēti šo jautājumu izskatīt, nepieaicinot konsultantus un ekspertus, jo šis ir jautājums, kurā Saeimai ir pašai savi eksperti. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Deputāts Aleksandrs Golubovs ir pieteicies runāt “pret”.

A.Golubovs (LSP).

Cienījamie kolēģi! Kad Kalniņa kungs un “tēvzemieši” deva savu zvērestu, viņi apsolīja nevērsties nekādā veidā pret Latviju. Latvijas himna– tā ir svēta lieta, un nevajag vērsties pret Latviju. Jūs pārkāpjat savu zvērestu.

Sēdes vadītāja.

Viens deputāts ir runājis “par”, viens– “pret”.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 8, pret– 6, atturas– 56. Likumprojekts komisijai nav nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Patvēruma likumā” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 71, pret un atturas– nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūta Statūtiem” nodot Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisijām! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 72, pret– nav, atturas– 2. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Ērika Jēkabsona iesniegumu ar lūgumu piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 1.decembrī. Lūdzu deputātus balsot par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Ērikam Jēkabsonam! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 67, pret un atturas– nav. Lēmums pieņemts.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Ata Slaktera iesniegumu ar lūgumu piešķirt bezalgas atvaļinājumu šā gada 24.novembrī. Lūdzu deputātus balsot par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Atim Slakterim. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 72, pret un atturas– nav. Bezalgas atvaļinājums deputātam piešķirts.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par Ulda Bērziņa apstiprināšanu par Administratīvas apgabaltiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāte Māra Ceriņa.

M.Ceriņa (JL).

Cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja un atbalstīja lēmuma projektu par Ulda Bērziņa apstiprināšanu Administratīvās apgabaltiesas tiesneša amatā, vienlaikus atbrīvojot viņu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata.

Lūdzu atbalstīt Ulda Bērziņa apstiprināšanu par Administratīvās apgabaltiesas tiesnesi.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 72, pret un atturas– nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par Baibas Lielpēteres apstiprināšanu par Cēsu zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāte Māra Ceriņa.

M.Ceriņa (JL).

Juridiskā komisija izskatīja un atbalstīja lēmuma projektu par tiesneses Baibas Lielpēteres apstiprināšanu par Cēsu zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi. Lūdzu apstiprināt tiesnesi Baibu Lielpēteri par Cēsu zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 72, pret– 1, neviens neatturas. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par Valentīnas Andrējevas iecelšanu par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāju”.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā– deputāts Dzintars Zaķis.

Dz.Zaķis (JL).

Godājamie kolēģi! Cienījamā priekšsēdētāja! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir saņēmusi no Saeimas Prezidija Ministru kabineta iesniegtu protokollēmumu par Valentīnas Andrējevas kandidatūru Sabiedrisko pakalpojumu un regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja amatam. Saskaņā ar likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 7.pantu un Saeimas Kārtības ruļļa 31.pantu komisija ir sagatavojusi attiecīgo Saeimas lēmuma projektu un lūdz Saeimu to izskatīt.

Sēdes vadītāja.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Circenes, Lasmaņa, Šiliņa, Jurķa, Šadurska un citu deputātu iesniegumu ar lūgumu: “Pamatojoties uz Latvijas Republikas Saeimas Kārtības ruļļa 140.panta pirmo daļu, ierosināt, lai balsošana par Saeimas darba kārtības 8.punktu– lēmuma projektu “Par Valentīnas Andrējevas iecelšanu par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāju” būtu aizklāta ar elektroniskās balsošanas iekārtas palīdzību.” Saskaņā ar Kārtības rulli tas jau ir noteikts. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 74, pret– nav, atturas– 2. Lēmums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojektam “Bāriņtiesu likums””. Vai iesniedzēju vārdā kāds vēlas runāt? Ja ne, lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 71, pret un atturas– nav. Lēmums pieņemts, un Saeima nolemj pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojektam “Bāriņtiesu likums” izskatīšanai otrajā lasījumā līdz 2005.gada 9.decembrim. Paldies.

Cienījamie kolēģi! Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Tiesu izpildītāju likumā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (TP).

Godātie kolēģi! Izskatām likumprojektam “Grozījumi Tiesu izpildītāju likumā” iesniegtos priekšlikumus.

1.priekšlikumu Juridiskā komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

2.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Atklājam debates. Deputāts Vladimirs Buzajevs.

V.Buzajevs (PCTVL).

Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Man gribētos pievērst jūsu uzmanību diviem tiesu izpildītāju darba aspektiem.

Pirmām kārtām. Tiesu izpildītāja ierašanās mājās nevienam prieku nenes, jo savā personā tiesu izpildītājs iemieso valsts soda funkcijas. Tādēļ ir īpaši svarīgi, lai tiesu izpildītāju neuztvertu kā svešinieku, kā okupantu, kas uzlauž durvis un iebrūk dzīvoklī ar šmaiseru.

Otrkārt. Tiesu izpildītājs, kaut gan ir persona, kura izpilda valstiskas funkcijas, tanī pašā laikā ir pašnodarbināta persona, privātuzņēmējs.

Cienījamie kolēģi deputāti! No abiem šiem piemēriem kļūst skaidrs, ka ierobežojumiem tiesu izpildītāju kandidātam jābūt samērīgiem tam kaitējumam, kuru šie ierobežojumi nes sabiedrības integrācijas procesam. Un protams, absolūti nepieļaujami ir ierobežojumi pēc etniskās piederības.

Neskatoties uz to, šie ierobežojumi klajā veidā pastāv likumā. Tie aizliedz ieņemt šo amatu nepilsoņiem, tātad pusei no Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri pieder etniskajām minoritātēm.

Par to, kā krievvalodīgā kopiena reaģē uz nepilsoņa kaunpilno statusu, jūs varējāt pārliecināties 18.novembrī, kad viss galvaspilsētas centrs tika aplīmēts ar uzlīmēm, kas imitēja Latvijas valsts karogu. Tikai šajās uzlīmēs tumši sarkanā krāsa tika aizvietota ar violeto– nepilsoņu pases krāsu. Un apsveikuma ar neatkarības gadadienu vietā tur bija rakstīts: “Mums ir kauns par tādu Latviju!”

Ļaudis teica, ka šāda uzlīme redzēta pat pie Kārļa Ulmaņa statujas krūtīm. Kā zināms, šis diktators, kas mūsdienās ir nomazgāts balts, padzina Latvijas Saeimu un izformēja visas politiskās partijas. Un šis diktators arī bija tas, kas atdeva Latvijas valsti Sarkanajai armijai, kas nodeva pats savu tautu.

Šā diktatora lietas cienīgi turpinātāji ir tie pašreizējās Saeimas deputāti, kuri uzstājās par atšķirību tiesībās starp pilsoņiem un nepilsoņiem saglabāšanu.

Aicinu jūs balsot “par” integrāciju, par atšķirību tiesībās starp pilsoņiem un nepilsoņiem atcelšanu kaut vai šajā likumā. Citādi violetais Kaina zīmogs parādīsies uz pieres ikvienam no jums!

Sēdes vadītāja.

Debates slēdzam. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Ja komisijas vārdā nekas nav piebilstams, lūdzu deputātus balsot par 2.– deputāta Buzajeva priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 17, pret– 48, atturas– 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

M.Segliņš.

3.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

4.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

5.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

6.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

7.priekšlikums– daļēji atbalstīts un iestrādāts 11.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

8.priekšlikums– daļēji atbalstīts un iekļauts 9.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret 8. un 9.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

10.priekšlikums daļēji atbalstīts, iekļauts priekšlikumā nr.11, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst pret minētajiem priekšlikumiem.

M.Segliņš.

12.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

13.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

14.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

15.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

16.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

17.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

18. priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

19.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

20.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

21.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

22.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

23.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

24.priekšlikums– daļēji atbalstīts un iekļauts 25.– Juridiskās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

26.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

27.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

28.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

29.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

30.priekšlikums– daļēji atbalstīts un iekļauts 31.– atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

32.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minēto priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

33.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

34.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

35.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

36.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

37.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

38.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

39.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

40. priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

41.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

42.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

43.priekšlikums– daļēji atbalstīts un iekļauts 44.– atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

45.priekšlikums– nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 16, pret– 39, atturas– 7. Priekšlikums nav atbalstīts.

M.Segliņš.

46.priekšlikums– nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 19, pret– 39, atturas– 14. Priekšlikums nav atbalstīts.

M.Segliņš.

47.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

48.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

49.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

50.priekšlikums– daļēji atbalstīts un iekļauts 51.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

52.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

53.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

54.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

55.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

56.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

57.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

58.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

59.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

60.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

61.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

62.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

63.priekšlikums– atbalstīts un iestrādāts 65.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

64.priekšlikums– daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

66.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

67.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

68.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

69.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

70.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

71.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

72.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

73.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

74.priekšlikums ir tieši tāda paša satura un atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

75.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

76.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

77.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

78.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

79.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

80.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

81.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

82.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

83.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

84.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

85.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

86.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

87.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav

M.Segliņš.

88.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

89.priekšlikums– daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

90.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

91.priekšlikums– daļēji atbalstīts un iekļauts 92.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

93.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

94.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

95.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

96.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

97.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

98.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

99.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

100.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

101.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

102.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

103.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

104.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

105.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

106.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

107.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

Visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu pieņemt likumprojekta otrajā lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 64, pret un atturas– nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!

M.Segliņš.

30.novembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam– 30.novembris. Paldies.

Cienījamie kolēģi! Pirms mēs tālāk izskatām sēdes darba kārtību, deputāti Ozoliņš, Pētersons, Ķikuste, Rugāte un citi deputāti lūdz izsludināt pārtraukumu Saeimas 24.novembra sēdē no pulksten 9.30 uz desmit minūtēm Ārlietu komisijas sēdes sasaukšanai. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav.

Turpinām izskatīt sēdes darba kārtību. Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā”. Trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā– deputāts Ēriks Zunda.

Ē.Zunda (TP).

Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Komisija trešajam lasījumam priekšlikumus nav saņēmusi. Tāpēc aicinu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 55, pret un atturas– nav. Likums “Grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā” pieņemts. Paldies.

Pirms tālāk izskatām sēdes darba kārtību, Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Šadurska, Mūrnieces, Krastiņas, Šiliņa un Kantānes iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas 24.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā, iekļaujot tajā likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgumu par Rīgas Juridisko augstskolu” nodošanai komisijai. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Imigrācijas likumā”. Trešais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā– deputāte Linda Mūrniece.

L.Mūrniece (JL).

Cienījamie kolēģi! Likumprojekts “Grozījumi Imigrācijas likumā”. Dokuments nr.5006. Trešajam lasījumam ir saņemti 30 priekšlikumi.

1.– Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

2.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

3.– Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

L.Mūrniece.

4.priekšlikums. Atbalstīts daļēji.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

5.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

6.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

7.– Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

L.Mūrniece.

8.– deputāta Tolmačova priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 13, pret– 51, atturas– 3. Priekšlikums nav atbalstīts.

L.Mūrniece.

9.– deputāta Tolmačova priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 11, pret– 50, neviens neatturas. Priekšlikums nav atbalstīts.

L.Mūrniece.

10.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

11.– deputāta Tolmačova priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 11, pret– 48, atturas– 1. Priekšlikums nav atbalstīts.

L.Mūrniece.

12.– deputāta Tolmačova priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 11, pret– 56, atturas– 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

L.Mūrniece.

13.– deputāta Tolmačova priekšlikums– nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 8, pret– 54, atturas– 1. Priekšlikums nav atbalstīts.

L.Mūrniece.

14.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

15.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

16.– iekšlietu ministra priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

17.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

18.– deputāta Tolmačova priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

19.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

20.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

21.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

22.priekšlikums. Pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 85.panta 2.daļas 2.punktu, likumprojektā iekļautais Imigrācijas likuma grozījums, kurš bija paredzēts likumprojektā ar reģistrācijas numuru 1320, atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

23.– Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

24.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

25.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

26.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

L.Mūrniece.

27.– Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

28.priekšlikums. Likumprojektā iekļautais Imigrācijas likuma grozījums, kurš bija paredzēts likumprojektā ar reģistrācijas numuru 1320, komisijā atbalstīts daļēji.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

29.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

L.Mūrniece.

30.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

L.Mūrniece.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 64, pret– nav, atturas– 10. Likums “Grozījumi Imigrācijas likumā” pieņemts.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu reģistrēties ar reģistrācijas kartēm. Saskaņā ar Saeimas lēmumu– pārtraukums uz 10 minūtēm. Lūdzu zvanu! Reģistrācijas režīmu!

Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, vārds paziņojumam deputātam Leopoldam Ozoliņam.

L.Ozoliņš (ZZS).

Cienījamā priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Lūdzu sapulcēties Dzeltenajā zālē Ārlietu komisijas locekļiem uz 10 minūtēm! Lūdzu!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Pārtraukums– 10 minūtes.

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedrei Ingunai Rībenai.

I.Rībena (8.Saeimas sekretāra biedre).

Cienījamie kolēģi! Nav reģistrējušies: Andris Bērziņš, Boriss Cilevičs, Juris Dalbiņš, Guntis Bērziņš, Ēriks Jēkabsons, Juris Dobelis, Vilis Krištopans, Anatolijs Mackevičs, Pāvels Maksimovs, Atis Slakteris, Jānis Strazdiņš, Vaira Paegle, Inese Šlesere un Dzintars Rasnačs.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas8.Saei­mas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Turpinām Saeimas sēdi.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Dzelzceļa likumā”. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā– deputāts Krišjānis Peters.

K.Peters (LPP).

Godātie kolēģi! Tātad strādājam ar dokumentu (reģistrācijas nr.1329)– likumprojektu “Grozījumi Dzelzceļa likumā”. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir apkopojusi priekšlikumus trešajam, galīgajam, lasījumam. Kopā iesniegti 7 priekšlikumi.

1.– Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts un redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

K.Peters.

2.– Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts un redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

K.Peters.

3.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

K.Peters.

4.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

K.Peters.

5.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

K.Peters.

6.– Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts un redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

K.Peters.

7.– Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts un redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

K.Peters.

Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt grozījumu Dzelzceļa likumā pieņemšanu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 61, pret– nav, atturas– 6. Likums “Grozījumi Dzelzceļa likumā” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Ciltsdarba likumā”. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā– deputāts Pēteris Kalniņš.

P.Kalniņš (ZZS).

Cienījamie kolēģi! Minētajā likumprojektā “Grozījumi Ciltsdarba likumā” Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija saņēma, izskatīja un atbalstīja divus Zemkopības ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikumus.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

P.Kalniņš.

Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt minēto likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 65, pret un atturas– nav. Likums “Grozījumi Ciltsdarba likumā” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Dzelzceļa pārvadājumu likumā”. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā– deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (JL).

Godājamie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešajam lasījumam Dzelzceļa pārvadājumu likumā ir saņēmusi divus priekšlikumus.

1.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

2.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

Tie ir visi priekšlikumi uz trešo lasījumu. Lūdzu atbalstīt trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 63, pret– nav, atturas– 4. Likums “Grozījumi Dzelzceļa pārvadājumu likumā” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju””. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Roberts Jurķis.

R.Jurķis (JL).

Cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija ir izskatījusi Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju””. Un izstrādājusi alternatīvo likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju””.

Lūdzu atbalstīt alternatīvo likumprojektu pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Mums ir jābalso par abiem likumprojektiem.

Tātad vispirms mēs balsojam par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju””, ko ir iesniedzis Ministru kabinets, par tā pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 1, pret– 58, atturas– 15. Likumprojekts noraidīts.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju”” pieņemšanu pirmajā lasījumā, alternatīvais likumprojekts, ko ir izstrādājusi Juridiskā komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 70, pret– nav, atturas– 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!

R.Jurķis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam– 1.decembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam– 1.decembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Civilprocesa likumā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Roberts Jurķis.

R.Jurķis (JL).

Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Civilprocesa likumā” un nolēmusi to atbalstīt. Juridiskā komisija atzina likumprojektu par steidzamu.

Lūdzu balsot!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot... Pirms balsojuma... vai deputāts Vladimirs Buzajevs vēlas runāt par steidzamību? Lūdzu! Deputāts Buzajevs runās “pret” steidzamību.

V.Buzajevs (PCTVL).

Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Šobrīd mēs ar 67 balsīm pieņemsim likumprojekta steidzamību, pēc tam otrajā lasījumā parādīsies kādi Pietkeviča kunga, teiksim, priekšlikumi. Mēs nobalsosim vēl vienu reizi. Valsts prezidentei nebūs tiesību atgriezt šo likumprojektu Saeimā un tā tālāk... Ja es nemaldos, tad bija frakcijas “Jaunais laiks” viedoklis neatbalstīt steidzamību jebkuram likumam, ņemot vērā mūsu neseno bēdīgo pieredzi gan par azartspēlēm, gan arī likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” un tā tālāk.

Aicinu “Jauno laiku” pievienoties PCTVL frakcijas viedoklim un neatbalstīt steidzamību jebkuram likumam. Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 31, pret– 17, atturas– 2. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 68, pret un atturas– nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā!

R.Jurķis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam– 25.novembris. Izskatīšana– 1.decembra Saeimas sēdē.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam– 25.novembris. Izskatīšanas laiks– 1.decembra sēdē.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Zemesgrāmatu likumā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Roberts Jurķis.

R.Jurķis (JL).

Juridiskā komisija ir izskatījusi likumprojektu “Grozījumi Zemesgrāmatu likumā” otrajam lasījumam. Ir saņemti 12 priekšlikumi.

1.– tieslietu ministres priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

R.Jurķis.

2.– tieslietu ministres priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 3.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret 2. un 3.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

R.Jurķis.

4.– tieslietu ministres priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

R.Jurķis.

5.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

R.Jurķis.

6.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

R.Jurķis.

7.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

R.Jurķis.

8.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

R.Jurķis.

9.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

R.Jurķis.

10.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

R.Jurķis.

11.– tieslietu ministres priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

R.Jurķis.

12.– tieslietu ministres priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

R.Jurķis.

Līdz ar to ir izskatīti visi priekšlikumi. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 66, pret un atturas– nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!

R.Jurķis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam– 30.decembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam– 30.decembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Roberts Jurķis.

R.Jurķis (JL).

Juridiskā komisija ir izskatījusi likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” un nolēma atbalstīt tā virzīšanu Saeimā pirmajā lasījumā. Lūdzu atbalstīt!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 71, pret un atturas– nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!

R.Jurķis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam– 1.decembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam– 1.decembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Muzeju likums”. Otrais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā– deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (TP).

Cienījamā priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Izskatīsim likumprojektu “Muzeju likums” pantu izskatīšanas secībā.

1.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

2. un 3.– Juridiskā biroja priekšlikumi. Ir atbalstīti.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

4.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

5.– kultūras ministres priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 6.– atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret 5. un 6.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

7.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

8.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

9.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

10.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

11.– kultūras ministres priekšlikums. Ir atbalstīts un iekļauts 39.– atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

12.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts un iekļauts 13.– atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

14.– kultūras ministres priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

15.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

16.– Juridiskā biroja priekšlikums un 17.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīti.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

18.– Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

19.– Juridiskā biroja priekšlikums, un 20.– kultūras ministres priekšlikums. Ir atbalstīti un iekļauti 21.– atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

22. un 23.– Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti un iekļauti atbildīgās komisijas priekšlikumā nr.24, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

25.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 26.– komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

Līdzīgi arī 27.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 28.– atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

29.– atbildīgās komisijas, un 30. un 31.– Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

32.– Juridiskā biroja, 33.– kultūras ministres, 34.– Juridiskā biroja, 35.– kultūras ministres un 36.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīti un iekļauti 37.– atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

38.– kultūras ministres priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas atbalstītajā 39.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

40., 41., 42., 43., 44., 45., 46.– Juridiskā biroja priekšlikumi, un 47.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīti.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

48.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas 49.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

50.– Juridiskā biroja, 51.– kultūras ministres, 52.– kultūras ministres priekšlikums. Ir atbalstīti un iekļauti atbildīgās komisijas priekšlikumā nr.53, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

54.– Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

55.– kultūras ministres priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Es aicinu balsot par likumprojektu kopumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 76, pret un atturas– nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Paldies par vienprātīgo atbalstu! Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu– 2.decembri.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam– 2.decembris. Paldies.

Dz.Ābiķis.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Tūrisma likumā”. Otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā– deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (JL).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, izskatot grozījumus Tūrisma likumā, otrajā lasījumā ir saņēmusi 37 priekšlikumus.

1.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

2.– Juridiskā biroja priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

3.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

4.– vides ministra priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 5.– atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

M.Lasmanis.

6.– vides ministra priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 7.– atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

M.Lasmanis.

8.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

9.– vides ministra priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

10.– vides ministra priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

11.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

12.– vides ministra priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

13.– vides ministra priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

14.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

15.– deputātes Seiles priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

16.– deputātes Seiles priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 17.– atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

M.Lasmanis.

18.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

19.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

20.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

21.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

22.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

23.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

24.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

25.– Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

26.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

27.– atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

28.– vides ministra priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 29.– atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

M.Lasmanis.

30. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

31. — Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

32. — vides ministra priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iestrādāts 33.– atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

M.Lasmanis.

34. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

35. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

36. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

37. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis.

Tie ir visi priekšlikumu uz otro lasījumu. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 78, pret un atturas– nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!

M.Lasmanis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam– 16.decembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam– 16.decembris.

Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis Ārlietu komisijas lūgumu– iekļaut šā gada 24.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā likumprojektu “Par Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūta Statūtiem” un izskatīt to aiz 20.darba kārtības jautājuma– likumprojekta “Grozījumi Jūras kodeksā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta. Paldies.

Turpinām izskatīt darba kārtību.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Jūras kodeksā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (TP).

Izskatām iesniegtos priekšlikumus uz otro lasījumu likumprojektam “Grozījumi Jūras kodeksā”.

1.priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

2.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

3.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

4.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

5.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

6.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

7.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

8.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

9.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

10.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

11.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

12.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

13.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

14.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

15.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

16.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

17.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

18.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

19.priekšlikums– daļēji atbalstīts un iekļauts 20.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

21.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

22.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

23.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

24.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

25.priekšlikums– daļēji atbalstīts un iestrādāts 27.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

26.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

28.priekšlikums– daļēji atbalstīts un iekļauts komisijas priekšlikumos nr.29 un nr.26.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli.

M.Segliņš.

Priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu pieņemt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 63, pret un atturas– nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

M.Segliņš.

6.decembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam– 6.decembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Par Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūta Statūtiem”. Pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā– deputāts Igors Solovjovs.

I.Solovjovs (LSP).

Godātie kolēģi! Vispirms komisija ierosina atzīt minēto likumprojektu par steidzamu.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 41, pret– 5, neviens neatturas. Likumprojekts...

Cienījamie kolēģi! Lūdzu uzmanību! Vēlreiz balsojam par likumprojekta “Par Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūta Statūtiem” atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 47, pret– 7, atturas– 1. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

I.Solovjovs.

Es jūs aicinu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 79, pret un atturas– nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā!

I.Solovjovs.

Godātie kolēģi, ja jums nekas nav pret, es aicinu komisijas vārdā atbalstīt likumprojektu arī otrajā lasījumā uzreiz.

Sēdes vadītāja.

Vai deputātiem ir iebildumu? Ja deputātiem nav iebildumu, lūdzu balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu!

I.Solovjovs.

Paldies!

Sēdes vadītāja.

Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 76, pret un atturas– nav. Likums “Par Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūta Statūtiem” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (TP).

Kolēģi! Juridiskajā komisijā likumprojekts “Grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā” ir atbalstīts. Lūdzu atbalstīt!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 75, pret un atturas– nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!

M.Segliņš.

30.novembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam– 30.novembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Saeimas Kārtības rullī”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (TP).

Juridiskā komisija savā sēdē ir izskatījusi iesniegtos priekšlikumus uz otro lasījumu.

1.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

2.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Atklājam debates.

Deputāts Māris Grīnblats.

M.Grīnblats (TB/LNNK).

Godātie Saeimas deputāti! Kaut arī sēde droši vien lielā ātrumā tuvojas beigām, īsu uzmanību Saeimas Kārtības rullim un mūsu priekšlikumam par 18.pantu. Lai arī pieredze liecina, ka tas nav bieži, tomēr vienu vai divas reizes desmit gados Saeimai nākas ķerties pie jautājuma par deputāta mandāta anulēšanu saistībā ar kādiem nopietniem pārkāpumiem. Šādi pāris gadījumi Saeimā ir bijuši, kaut arī deputāti ir gandrīz neatsaucami, par ko vēlētāji bieži izteikuši neapmierinātību, ka neatkarīgi no tā, cik bieži deputāti maina partijas piederību vienas Saeimas laikā, cik konstruktīvi tie ir likumdošanas darbībā, cik bieži tie balso, neklausīdamies, par ko viņi balso, deputāti tiešām ir pilnīgi imūni. Tomēr 18.pants ļauj atsevišķos gadījumos deputātu izslēgt no Saeimas sastāva, un pāris no šiem gadījumiem ir tādi, kuriem deputāti reizēm ir pievērsuši uzmanību, proti, par sistemātisku neattaisnotu Saeimas sēžu neapmeklēšanu, par valsts valodas neprašanu nepieciešamajā līmenī, ar ko vismaz agrākajām saeimām ir nācies saskarties.

Šajā sakarībā mūsu frakcija ierosina papildināt šo nelielo sešu punktu uzskatījumu ar vēl vienu visai būtisku lietu, proti, to, kas skar Saeimas deputāta svinīgajā solījumā jeb zvērestā sacīto. Vairāki vēlētāji man ir jautājuši: “Kas notiek, ja Saeimas deputāts nepilda vai rupji pārkāpj deputāta svinīgajā solījumā sacīto?” Man ir nācies paskaidrot, ka nekas ar viņu nenotiek, izņemot to, ka personas, kas par viņu ir vēlējušas, turpmāk par viņu domās slikti un turpmāk par šo cilvēku nebalsos, ja viņš kandidēs vēlreiz.

Tādējādi mēs uzskatām, ka Saeimas Kārtības rullī nostiprinātais un arī Satversmē paredzētais, ka deputāts dod svinīgo solījumu jeb zvērestu, kurā apsola visai būtiskas lietas, kuras diemžēl reizēm arī varbūt netiek pildītas, tomēr varētu būt par pamatu, ka Saeima var lemt (un šis pants ir ļoti liberāls, jo var lemt, un tas nozīmē, ka var arī nelemt, var balsot “pret”) tomēr izslēgt deputātu no Saeimas sastāva arī tādos gadījumos, ja viņš pārkāpj Saeimas deputāta svinīgajā solījumā sacīto attiecībā uz uzticību Latvijai, tās suverenitāti, latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu un Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti.

Šajā solījumā gan ir paredzētas arī vairākas citas lietas, taču pret to nepildīšanu ir citi instrumenti, kas skar likuma pārkāpšanu, un tiesībsargājošās iestādes reizēm griežas Saeimā ar tādu vai citu aicinājumu deputātus izdot vienai vai otrai sodīšanas procedūrai. Tāpat Saeima arī gatavojas pieņemt Ētikas kodeksu, kas būs pietiekams instruments tādiem pārkāpumiem, kam vairāk ir ētiska rakstura daba. Tajā pašā laikā deputātu aktivitātes, kas ir saistītas ar darbošanos pret Latviju kā neatkarīgu valsti, pret latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, pret neatkarīgu un demokrātisku valsti, mūsuprāt, ir krietni augstākas pakāpes pārkāpumi nekā iepriekš minētie, un būtu tikai svētīgi, ja Kārtības ruļļa 18.panta otrā daļa tiktu papildināta ar šo 7.punktu, kas ļautu Saeimai vērsties pret personām, kuras diemžēl iedomājas, ka, būdamas deputāti, viņas var atļauties jebko– solīt šeit vienu lietu un pēc tam darīt pilnīgi pretējo, izliekoties, ka viņi neko nav sapratuši, viņi neko nav dzirdējuši, ko viņi šeit no tribīnes ir solījuši Saeimas un sabiedrības priekšā.

Tāds ir mūsu priekšlikums, kas, domāju, nevienam godprātīgam deputātam nekādas problēmas nevar sagādāt. Tas var sagādāt problēmas tikai deputātiem, kuri ir pret Latvijas valsti, kuri ir pret latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu un kuri tādā vai citādā veidā apdraud Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti.

Sēdes vadītāja.

Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Ja ne, lūdzu deputātus balsot par 2.– deputāta Grīnblata priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 20, pret– 21, atturas– 39. Priekšlikums nav atbalstīts.

M.Segliņš.

Cienījamie kolēģi! Līdz ar to ... Viens vēl bija… 3.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

Esam izskatījuši visus priekšlikumus. Lūdzu atbalstīt likumprojektu “Grozījumi Saeimas Kārtības rullī” otrajā lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 66, pret– 7, neviens neatturas. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!

M.Segliņš.

30.novembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam– 30.novembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (TP).

Juridiskā komisija ir izskatījusi iesniegtos priekšlikumus šajā likumprojektā.

1.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

2.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

3.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

4.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

5.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

6.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

7.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

8.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

9.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

10.priekšlikums– atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

11.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.

M.Segliņš.

Lūdzu pieņemt likumprojektu otrajā lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 70, pret un atturas– nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!

M.Segliņš.

30.novembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš– 11.novembris… 30.novembris. Es atvainojos!

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (TP).

Likumprojektam (reģistrācijas nr.1339) iesniegtos sešus priekšlikumus komisija ir izskatījusi.

1.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

2.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

3.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

4.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

5.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

6.priekšlikums– nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

M.Segliņš.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 62, pret– 13, neviens nav atturējies. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!

M.Segliņš.

30.novembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš– 30.novembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā– deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (TP).

Likumprojektam (reģistrācijas nr.1354) Saeimas Kārtības ruļļa 95.panta noteiktajā kārtībā neviens priekšlikums netika iesniegts.

Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu otrajā lasījumā!

Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 75, pret un atturas– nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

M.Segliņš.

30.novembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš– 30.novembris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums– lēmuma projekts “Par NATO Parlamentārās asamblejas 2010.gada pavasara sesijas rīkošanu Rīgā”.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā– deputāte Linda Mūrniece.

L.Mūrniece (JL).

Cienījamie kolēģi! Aizsardzības un iekšlietu komisija 9.novembra sēdē izskatīja NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Gunta Bērziņa ierosinājumu NATO Parlamentārās asamblejas 2010.gada pavasara sesiju rīkot Rīgā.

Komisijas vārdā aicinu atbalstīt šo priekšlikumu!

Sēdes vadītāja.

Atklājam debates. Deputāts Vladimirs Buzajevs.

V.Buzajevs (PCTVL).

Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Šā apspriežamā pasākuma plānotais veikšanas termiņš ir 2010.gads. Diezgan riskanti plānot savu nākotni tādā lielā termiņā. Varbūt līdz šim brīdim pat NATO nebūs. Un tomēr mēs zinām, ka 2009.gadā būs pašvaldību vēlēšanas, un ir ļoti liela varbūtība, ka tās būs pirmās pašvaldību vēlēšanas ar nepilsoņu piedalīšanos. Un Rīgā būs pie varas pavisam citi politiskie spēki.

Un vispirms ir nepieciešams pakonsultēties ar viņiem, vai viņi grib redzēt NATO sammitu mūsu galvaspilsētā. Esmu iepriekš pārliecināts, ka atbilde būtu noraidoša, un saskaņā ar to nevajag iepriekš izvarot nākamo mūsu pilsētas vadību.

Aicinu neatbalstīt šo lēmuma projektu!

Sēdes vadītāja.

Debates slēdzam. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Ja komisijas vārdā nekas nav piebilstams, lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 58, pret– 16, atturas– 1. Lēmums pieņemts. Paldies.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgumu par Rīgas Juridisko augstskolu” nodot Ārlietu komisijai, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 71, pret un atturas– nav. Likumprojekts komisijām nodots.

Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Golubova, Deņisova, Solovjova, Fjodorova, Bekasova, Jurkāna, Ribakova, Vidavska, Sokolovska un Kabanova steidzamu pieprasījumu Latvijas Republikas ārlietu ministram Pabrika kungam “Par valsts līdzekļu izmantošanu Baltkrievijas Republikas sabiedrisko organizāciju finansēšanai”.

Saeima var lemt par steidzamu pieprasījumu tikai gadījumā, ja šis pieprasījums ir iesniegts iepriekšējā dienā līdz pulksten 12.00.

Tātad pašreiz dodu vārdu motivācijai par pieprasījuma būtību.

A.Golubovs (LSP).

Cienījamie kolēģi! Pieprasījuma būtība ir tāda. Vakar atklātajā Ārlietu komisijas sēdē mūsu oficiālā pārstāve Baltkrievijā Maira Moora, vēstniece paziņoja, ka mūsu valsts oficiāli finansē Baltkrievijas opozīcijas organizācijas.

Es gribu, lai jūs saprastu to, ka tad, kad jūs pieņēmāt to budžetu, jūs nevarējāt atrast lieku latu, lai dotu operācijām, zālēm, lai pieliktu nedaudz pensijām, lai pensijas būtu kaut izdzīvošanas minimuma līmenī, lai mūsu minimālās algas būtu izdzīvošanas minimuma līmenī. Jūs tam naudu neatradāt! Tagad jūs atradāt naudu kaut ko finansēt kaut kur ārzemēs.

Cienījamie kolēģi! Vai mums ir demokrātija šeit, Latvijā? Es domāju, ka neviens šeit sēdošais, uzliekot roku uz sirds, tiešām nepateiks, ka demokrātija ir pilnīga. Un jūs gribat to demokrātiju dabūt kaut kur ārzemēs.

Un īpaši gribu uzsvērt arī to, ka pēdējā laikā tieši Latvijas un Baltkrievijas starpparlamentu sadarbības grupā iestājās ļoti daudz cilvēku, it īpaši no “Jaunā laika” un Tautas partijas. Tas liecina par to, ka mūsu deputāti grib sadarboties ar to parlamentu, kurš ir pašreiz Baltkrievijā. Tas ir atzinums tam, ka parlaments darbojas likumīgi.

Tāpēc es lūdzu nosūtīt šo pieprasījumu ārlietu ministram, lai uzzinātu, kāds finansējums ir piešķirts, no kādiem līdzekļiem, kur tas ir norādīts budžetā un kādiem mērķiem tāds finansējums ir vajadzīgs. Kad mēs to uzzināsim, tad mēs varēsim secināt, vai ir pārkāpts likums “Par valsts budžetu”. Un, ja tas ir pārkāpts, tad ārlietu ministram nav vietas savā vietā Ārlietu ministrijā.

Sēdes vadītāja.

Cienījamais Golubova kungs, lūdzu, nemaldiniet sabiedrību: Latvijas parlaments neatbalsta nedemokrātiski ievēlēto Baltkrievijas parlamentu! Šis pieprasījums tiks izskatīts nākamās sēdes darba kārtībā.

Cienījamie kolēģi, mums vēl būtu jālemj par to, ko lēma Frakciju padome 17.novembra sēdē. Tātad Frakciju padome nolēma, ka rudens sesija tiks slēgta šā gada 23.decembrī un atsāksim ziemas sesiju nākamā gada 13.janvārī. Vai ir citi priekšlikumi? Ja citu priekšlikumu nav, lūdzu deputātus balsot par rudens sesijas slēgšanu un ziemas sesijas sākšanu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par– 80, pret– 1, atturas– 2. Lēmums pieņemts.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu reģistrēties ar reģistrācijas kartēm! Lūdzu zvanu! Reģistrācijas režīmu!

Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, daru jums zināmu, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Urbanoviča, Bartaševiča, Agešina, Orlova un Ribakova jautājumu Latvijas Republikas finanšu ministram Spurdziņa kungam par līdzekļu piešķiršanu Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātam. Jautājums tiek nodots ministram.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Orlova, Klementjeva, Agešina, Bartaševiča un Ribakova jautājumu veselības ministram Bērziņa kungam par medikamentu cenu pieaugumu. Arī šis jautājums tiek nodots veselības ministram.

Vārds īsam paziņojumam deputātam Valērijam Agešinam.

V.Agešins (SC).

Labdien, cienījamie kolēģi! Es vēlos jūs informēt, ka Latvijas un Kubas parlamentu sadarbības grupas locekļiem būs nepieciešams sanākt uz īsu sēdi Saeimas Dzeltenajā zālē pulksten 10.50. Notiks grupas darba sanāksme. Paldies.

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi, atļaujiet man visu vārdā šodien dzimšanas dienā sveikt mūsu cienījamo kolēģi Daini Turlo! (Aplausi.)

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedrei Ingunai Rībenai.

I.Rībena (8.Saeimas sekretāra biedre).

Cienījamie kolēģi! Nav reģistrējušies: Andris Bērziņš, Augusts Brigmanis, Boriss Cilevičs, Juris Dalbiņš, Guntis Bērziņš, Ēriks Jēkabsons, Pēteris Kalniņš, Andis Kāposts... ir, Juris Dobelis, Vilis Krištopans, Anatolijs Mackevičs, Atis Slakteris, Jānis Strazdiņš, Vaira Paegle, Inese Šlesere un Dzintars Rasnačs. Paldies.

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Līdz ar to 24.novembra sēde ir slēgta. Paldies!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!